Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Haterne

21.03.11

De leser bloggen din, de følger deg på Twitter, de slakter dine avisinlegg i kommentarfeltet. Det er på nett de kommer ut av skyggen. Anonymt og nærmest usynlig sprer de ufinheter, usannheter og usaklig kritikk. Noen ganger subtilt, andre ganger åpenbart. Noen ganger for allmenn beskuelse, andre ganger så bare du ser det. For det er det viktigste — at du ser dem, at du reagerer. Din irritasjon er deres føde.

Konsekvensen av å stikke nesa frem er at du møter haterne. Haterne er mennesker som er uenige med deg, men som ikke ønsker eller evner å ta debatten på saklig grunnlag. Det er vanskelig å forstå haterne, for ofte er de uenige med deg, og skifter du standpunkt er de fortsatt uenige. Haterne går etter mannen, ikke ballen. Anonymitet og personlig hat er deres varemerker, selv om enkelte hatere også identifiserer seg med navn. Det er synd på haterne, for det må være anstrengende å sitte inne med så mye bitterhet, hat og uenighet som de kanaliserer gjennom tastaturet.

I stedet for å irritere deg over haterne skal du sette pris på dem. Usaklig og anonym kritikk er en god indikator på at du lykkes med det du driver med, og når den øker i omfang skal du bruke det som en målestokk på din egen suksess.

Overse dem, ignorer dem, nyt det!

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler