Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Haterne

21.03.11

De leser bloggen din, de følger deg på Twitter, de slakter dine avisinlegg i kommentarfeltet. Det er på nett de kommer ut av skyggen. Anonymt og nærmest usynlig sprer de ufinheter, usannheter og usaklig kritikk. Noen ganger subtilt, andre ganger åpenbart. Noen ganger for allmenn beskuelse, andre ganger så bare du ser det. For det er det viktigste — at du ser dem, at du reagerer. Din irritasjon er deres føde.

Konsekvensen av å stikke nesa frem er at du møter haterne. Haterne er mennesker som er uenige med deg, men som ikke ønsker eller evner å ta debatten på saklig grunnlag. Det er vanskelig å forstå haterne, for ofte er de uenige med deg, og skifter du standpunkt er de fortsatt uenige. Haterne går etter mannen, ikke ballen. Anonymitet og personlig hat er deres varemerker, selv om enkelte hatere også identifiserer seg med navn. Det er synd på haterne, for det må være anstrengende å sitte inne med så mye bitterhet, hat og uenighet som de kanaliserer gjennom tastaturet.

I stedet for å irritere deg over haterne skal du sette pris på dem. Usaklig og anonym kritikk er en god indikator på at du lykkes med det du driver med, og når den øker i omfang skal du bruke det som en målestokk på din egen suksess.

Overse dem, ignorer dem, nyt det!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt