Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norske Folkeeventyr

01.04.11

Få kulturelle verk står den norske folkesjela nærmere enn Norske Folkeeventyr, opprinnelig samlet og nedtegnet av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Her kan du laste ned den elektroniske utgaven i mange formater.

I følge WIkipedia er Norske Folkeeventyr en samling norske folkeeventyr, det vil si eventyr uten kjent opphavsmann, som ble samlet og nedtegnet av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Samlingen kalles ofte også Asbjørnsen og Moe etter innsamlerne.

Ettersom alle involverte opphavsmenn har falt vekk for mer enn 70 år siden, er vernetiden utløpt. Det vil si at Norske Folkeeventyr kan distribueres og modifiseres fritt av hvem som helst.

I denne anledning har Prosjekt Runeberg digitalisert Norske Folkeeventyr. Med dette som grunnlag har jeg sammenstilt samlingen i en rekke formater, slik at du kan kose deg med dem på din favorittdings, enten det er en hvilken som helst leseplate, Kindle, iPad, mobiltelefonen eller tilsvarende. Jeg har også publisert en rekke redigerbare dokumenter, slik at du kan gjøre endringer i dem og forbedre den tekniske kvaliteten på dem, dersom du skulle ønske det.

Du kan velge blant følgende formater:

Last ned…
ePUB • 1,3 MB • 2673 Antall nedlastinger

Last ned…
PDF • 4,2 MB • 7222 Antall nedlastinger

Last ned…
ODF • 2,5 MB • 7424 Antall nedlastinger

Last ned…
Pages • 8,3 MB • 2693 Antall nedlastinger

Last ned…
DOC • 6,3 MB • 3749 Antall nedlastinger

Last ned…
TXT • 3,4 MB • 3953 Antall nedlastinger

Jeg ber deg om å holde dokumentets kreditering intakt, som en takk til Prosjekt Runeberg som står for den opprinnelige digitaliseringen og til meg som har brukt flerfoldige timer på å sammenstille dokumentene.

Forbedringsforslag

Det er to måter å gjøre endringer på, for eksempel dersom du kommer over skrivefeil:

  1. Kildefilene ligger på GitHub. Benytt filen norske_folkeeventyr.txt som utgangspunkt for en fork og legg inn en pull request. På denne måten er endringer synlige for alle og ikke bare oss som gjennomfører dem.
  2. Synes du dette er vanskelig kan du laste ned norske_folkeeventyr.txt og gjøre endringer i denne, som du sender til meg.

God lesing!

Maleri: Soria Moria av Theodor Kittelsen

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt