Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Norske Folkeeventyr

01.04.11

Få kulturelle verk står den norske folkesjela nærmere enn Norske Folkeeventyr, opprinnelig samlet og nedtegnet av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Her kan du laste ned den elektroniske utgaven i mange formater.

I følge WIkipedia er Norske Folkeeventyr en samling norske folkeeventyr, det vil si eventyr uten kjent opphavsmann, som ble samlet og nedtegnet av Peter Christen Asbjørnsen og Jørgen Moe. Samlingen kalles ofte også Asbjørnsen og Moe etter innsamlerne.

Ettersom alle involverte opphavsmenn har falt vekk for mer enn 70 år siden, er vernetiden utløpt. Det vil si at Norske Folkeeventyr kan distribueres og modifiseres fritt av hvem som helst.

I denne anledning har Prosjekt Runeberg digitalisert Norske Folkeeventyr. Med dette som grunnlag har jeg sammenstilt samlingen i en rekke formater, slik at du kan kose deg med dem på din favorittdings, enten det er en hvilken som helst leseplate, Kindle, iPad, mobiltelefonen eller tilsvarende. Jeg har også publisert en rekke redigerbare dokumenter, slik at du kan gjøre endringer i dem og forbedre den tekniske kvaliteten på dem, dersom du skulle ønske det.

Du kan velge blant følgende formater:

Last ned…
ePUB • 1,3 MB • 2225 Antall nedlastinger

Last ned…
PDF • 4,2 MB • 4746 Antall nedlastinger

Last ned…
ODF • 2,5 MB • 5009 Antall nedlastinger

Last ned…
Pages • 8,3 MB • 1762 Antall nedlastinger

Last ned…
DOC • 6,3 MB • 2788 Antall nedlastinger

Last ned…
TXT • 3,4 MB • 2861 Antall nedlastinger

Jeg ber deg om å holde dokumentets kreditering intakt, som en takk til Prosjekt Runeberg som står for den opprinnelige digitaliseringen og til meg som har brukt flerfoldige timer på å sammenstille dokumentene.

Forbedringsforslag

Det er to måter å gjøre endringer på, for eksempel dersom du kommer over skrivefeil:

 1. Kildefilene ligger på GitHub. Benytt filen norske_folkeeventyr.txt som utgangspunkt for en fork og legg inn en pull request. På denne måten er endringer synlige for alle og ikke bare oss som gjennomfører dem.
 2. Synes du dette er vanskelig kan du laste ned norske_folkeeventyr.txt og gjøre endringer i denne, som du sender til meg.

God lesing!

Maleri: Soria Moria av Theodor Kittelsen

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt