Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Kostbar ignoranse

12.05.11

Hva gir du dine kunder for å være en lojal, trofast og forutsigbar inntekt over tid? Du ignorerer dem ikke, gjør du vel?

Jeg abonnerer på et par aviser og noen magasiner. I hver eneste utgave reklameres det for velkomsttilbud for nye abonnenter, enten i form av velkomstpremier eller lavere abonnementspris i en angitt tidsperiode. Som fast abonnent føler jeg at utgiverne er lite takknemlige for den trofaste kundemassen jeg er en del av. Hvilken belønning gir de trofaste kunder for å være den forutsigbare, faste og sikre inntekten utgiverne skal leve av?

På den ene siden skal utgiverne lokke til seg nye abonnenter, på den andre siden vil de beholde eksisterende. Når alle kan få belønning oppleves det ikke lenger som en belønning. Kunsten ligger i å differensiere belønningen. Hva kan du gi nye kunder uten at faste abonnenter føler seg ignorert? Og hvordan skal du lokke både nye og eksisterende kunder til å være trofaste over tid?

Trofaste kunder kan belønnes med gradvis lavere pris over tid, mens nye kunder gjerne kan motta en velkomstgave. De trofaste kundene vet at de betaler en lavere pris enn de nye, mens de nye vet at lojalitet lønner seg over tid.

Slik mange av dagens ordninger er, belønner utgiverne kundene for å være illojale.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler