Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Slottsnytt

13.05.11

En pressemelding har akkurat ankommet undertegnede med teleks fra Det norske Arbeiderparti Det Kongelige Norske Arbeiderparti.

I lys av de siste dagers hendelser har Det norske Arbeiderparti besluttet å gi Hans Majestet Kong Harald ekstra avlasting i en hektisk periode. Fra og med 17. mai endrer også Det norske Arbeiderparti navn til Det Kongelige Norske Arbeiderparti.

— Tanken er at jeg, og bare jeg — Jens Stoltenberg — skal stå på balkongen 17. mai og motta hyllesten fra folket, slik jeg fortjener, forteller en energisk Jens Stoltenberg. Forrige gang jeg avlastet Kongen fungerte det glimrende, bortsett fra litt øresus i etterkant, fortsetter han, mens han klør seg i øret med en kongesløyfe.

Til MTB forteller Stoltenbergs politiske rådgiver, Sindre Fossum Beyer, at Jens og Jonas var uenige om hvem som skulle påta seg jobben, men at de løste konflikten med rævkrok på Kristin Halvorsens kontor. Etter at hun var gått hjem, selvsagt.

— I alle disse årene har Kongefamilien jobbet hardt der oppe, mens vi andre spiser is og pølser og ser hvem som kan lage den rareste stemmen med heliumballonger. Nå er det på tide at Kongefamilien får seg litt velfortjent fri på 17. mai, forklarer en gestikulerende Jens Stoltenberg mens han viser hvordan man inhalerer helium.

Samtidig med meldingen om at Jens Stoltenberg vil avlaste kongen, kommer meldingen om at Det norske Arbeiderparti endrer navn til Det Kongelige Norske Arbeiderparti. Til MTB forteller kommunikasjonssjef i Det Kongelige Norske Arbeiderparti, Pia Gulbrandsen, at navnebyttet er et endelig farvel med partiets grumsete historie som anti-monarkistisk, kommunistisk og revolusjonært. Hun forteller også at Det Kongelige Norske Arbeiderparti vurderer å oppkalle en ny farge etter partiet — kongerød.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt