Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Velferdsmonopolet

25.05.11

Regjeringspartiene tror de har monopol på ordet velferdsstaten. Derfor skyr de ingen midler for å opprettholde monopolet, når deres politikk nå må avløses av bedre og mer effektive metoder for å opprettholde velferdsstaten.

— Høyresiden vil rasere velferdsstaten! er en gjenganger. Med tanke på hvor vanskelig regjeringen selv har for å effektivisere velferdspolitikken, lurer jeg på om det faktisk tror på det de selv sier.

Selvfølgelig er det ingen partier på høyresiden som vil rasere velferdsstaten. Hvorfor i all verden skulle de ønske det? Slike påstander er derfor intet annet enn retorisk vås fra regjeringspartiene.

Vi har det bra i Norge
Men å ha det bra er ikke synonymt med at det ikke er mulig å kombinere et lavt skattetrykk med vekst og gode velferdsordninger. Problemet til regjeringspartiene er at de ikke lenger har tilstrekkelig kompetanse og gode metoder for å opprettholde velferdsstaten i en tid hvor det blir flere eldre.

Effektivisering ≠ Rasering
Effektivisering er helt påkrevd, men effektivisering er på ingen måte det samme som rasering. Selv om regjeringspartiene hevder det hver gang ordet effektivisering tas i bruk av andre enn dem selv.

Effektivisering er kun problematisk fordi regjeringspartiene selv ikke evner det. Dermed får de panikk.

Politikk

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler