Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En ukul deal

07.06.11

G-Sport, IKEA, Elkjøp og McDonald’s er de første norske bedriftene til å kaste seg på Facebook deals. «Claim din deal», sier G-Sport. Kommer det egentlig forbrukerne til gode?

Konseptet er kjent: Lojalitetskunder tilbys varer til en pris andre kunder ikke får tilgang til. Det eneste nye er innsjekking på Facebook som markedsføringskanal.

For bevisste forbrukere er lojalitetsprogrammer en uting. Hvis noen får en vare billig, må noen andre betale mer for den samme varen. Hvis en vare som i utgangspunktet koster 100,- kroner tilbys lojalitetsprogrammet for 75,- kroner, hvem må da betale 25,- kroner ekstra for å dekke opp tapet? Det blir alle oss som ikke tilhører lojalitetsprogrammet.

Problemet er ikke tilgang til lojalitetsprogrammet. Som oftest kan alle bli medlemmer. Problemet er uvissheten omkring kostnadene når man velger å ikke tilhøre lojalitetsprogrammet. Det koster meg penger å ikke selge personopplysningene mine.

I en tid hvor mange nå kaster seg over nye kanaler med gamle metoder, håper jeg de tar inn over seg at det samtidig finnes mange bevisste kunder som foretrekker enkle prismodeller.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler