Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En ukul deal

07.06.11

G-Sport, IKEA, Elkjøp og McDonald’s er de første norske bedriftene til å kaste seg på Facebook deals. «Claim din deal», sier G-Sport. Kommer det egentlig forbrukerne til gode?

Konseptet er kjent: Lojalitetskunder tilbys varer til en pris andre kunder ikke får tilgang til. Det eneste nye er innsjekking på Facebook som markedsføringskanal.

For bevisste forbrukere er lojalitetsprogrammer en uting. Hvis noen får en vare billig, må noen andre betale mer for den samme varen. Hvis en vare som i utgangspunktet koster 100,- kroner tilbys lojalitetsprogrammet for 75,- kroner, hvem må da betale 25,- kroner ekstra for å dekke opp tapet? Det blir alle oss som ikke tilhører lojalitetsprogrammet.

Problemet er ikke tilgang til lojalitetsprogrammet. Som oftest kan alle bli medlemmer. Problemet er uvissheten omkring kostnadene når man velger å ikke tilhøre lojalitetsprogrammet. Det koster meg penger å ikke selge personopplysningene mine.

I en tid hvor mange nå kaster seg over nye kanaler med gamle metoder, håper jeg de tar inn over seg at det samtidig finnes mange bevisste kunder som foretrekker enkle prismodeller.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt