Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Politiheksejakt

24.08.11

I etterkant av sommerens terroraksjoner får politiet gjennomgå i norske medier. Kunne de kommet raskere frem? Kunne de anholdt gjerningsmannen tidligere? I uker i strekk har norske medier strukket politiet og limt dem fast til veggen med kritikk og mindre subtile antydninger om at svaret på begge de tidligere spørsmålene er «ja».

I kjølvannet av denne mediekritikken finner vi mediekritikerne. De som mener at media driver heksejakt, i dette tilfellet, på politiet. Det er opprettet Facebook-grupper, og media kritiseres for gå alt for langt i sine anklager om hva som burde vært gjort bedre.

Politiet er vårt fremste organ for å slå ned på kriminalitet og terror straks det blir begått. Det er deres viktigste oppgave å opprettholde trygghet og sikkerhet. Det er derfor de eksisterer.

En spesialisert og profesjonell enhet som politiet skal drilles og trenes i slike hendelser. Ikke for «å gjøre sitt beste», men for å gjøre det på best mulig måte. Forskjellen er vesentlig. Når media uke etter uke nå refser politiet, er det fordi media mener at hendelsen ikke ble håndtert nettopp på best mulig måte. De gjorde sitt beste, men å gjøre sitt beste er ikke likestilt med det beste. Konsekvensene var unevnelige.

Når du spiser på en fin restaurant forventer du ikke at kokken skal «gjøre sitt beste». Du forventer at hun gir deg det beste. Det er derfor du spiser på hennes restaurant. Hvis ikke spiser du et annet sted. Den samme muligheten har vi ikke med politiet, det er derfor vi utrettelig skal etterstrebe at de alltid, uten unntak, leverer det beste.

Det er altså ikke slik at jeg synes medienes omtale av politiet er unntatt kritikk. Men noen må påta seg den skitne jobben med å grave i saker ingen liker. Og jeg er glad for at mediene gjør det. Det er langt bedre enn at vi resignerer og tar politiets kvalitet for gitt.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Understanding the impact of weather on our daily lives for better tomorrows thanks to the Netatmo community - Blog Netatmo

  Today, thanks to all its community’s contributors, Netatmo improves the weather forecast of Yr, the Norwegian public weather service. Yr’s weather forecasts are now more accurate for Norway, Denmark, Sweden and Finland. Thanks to Netatmo’s community, the largest weather station network, people’s lives are not only better, but Yr’s forecasts are also more accurate: updates now come every hour versus every six hours as before.

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt