Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mer av det samme

13.09.11

I Dagens Næringsliv kan vi i dag lese om Microsofts utfordringer. Selskaper som Google og Apple feier forbi, og Microsoft sliter med å få utbredelse av andre produkter enn de tradisjonelle kjerneproduktene, Windows og Office.

Microsoft har et godt utgangspunkt for å konkurrere. De har mye penger og de har allerede en solid mengde brukere. Kombinasjonen er et ideelt utgangspunkt for innsalg av andre produkter, og en enda tettere binding til Microsoft.

Problemet er manglende innovasjon. Selv om Microsoft fra tid til annen leverer innovative produkter, er Microsoft allikevel en stor, grå sky hvor det er vanskelig for kundene å fokusere på andre produkter enn Windows og Office.

Når vi i Dagens Næringsliv i dag leser om akkurat disse utfordringene, ser Microsoft ut til å besvare problematikken ved å fremskynde lanseringen av Windows 8.

Som om det skulle hjelpe.

Windows XP, kanskje Microsofts beste operativsystem gjennom tidene, kjøres fortsatt av svært mange brukere verden over. Tilsvarende med Office. De aller viktigste funksjonene har vært tilgjengelige siden midten av 90-tallet. Windows og Office har gått over til å bli det vi kaller commodities, det vil si kjedelige og identitetsløse melk-og-brød-produkter som fås overalt.

Mer av det samme er sjelden oppskriften på fornyet suksess og innovasjon, spesielt ikke når commodities er dine viktigste produkter.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler