Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Mer av det samme

13.09.11

I Dagens Næringsliv kan vi i dag lese om Microsofts utfordringer. Selskaper som Google og Apple feier forbi, og Microsoft sliter med å få utbredelse av andre produkter enn de tradisjonelle kjerneproduktene, Windows og Office.

Microsoft har et godt utgangspunkt for å konkurrere. De har mye penger og de har allerede en solid mengde brukere. Kombinasjonen er et ideelt utgangspunkt for innsalg av andre produkter, og en enda tettere binding til Microsoft.

Problemet er manglende innovasjon. Selv om Microsoft fra tid til annen leverer innovative produkter, er Microsoft allikevel en stor, grå sky hvor det er vanskelig for kundene å fokusere på andre produkter enn Windows og Office.

Når vi i Dagens Næringsliv i dag leser om akkurat disse utfordringene, ser Microsoft ut til å besvare problematikken ved å fremskynde lanseringen av Windows 8.

Som om det skulle hjelpe.

Windows XP, kanskje Microsofts beste operativsystem gjennom tidene, kjøres fortsatt av svært mange brukere verden over. Tilsvarende med Office. De aller viktigste funksjonene har vært tilgjengelige siden midten av 90-tallet. Windows og Office har gått over til å bli det vi kaller commodities, det vil si kjedelige og identitetsløse melk-og-brød-produkter som fås overalt.

Mer av det samme er sjelden oppskriften på fornyet suksess og innovasjon, spesielt ikke når commodities er dine viktigste produkter.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt