Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Lånesutring

04.10.11

Den siste tiden har det vært sagt og skrevet mye om forslaget om å kreve 15 % egenkapital ved boligkjøp. Mange mener 15 % hindrer mange i å komme seg inn på boligmarkedet.

Historisk sett har det ikke vært noe lettere å komme seg inn på boligmarkedet. Da jeg kjøpte min første leilighet i 1999 var riktignok boligprisene lavere, men det ble stilt krav om 20 % egenkapital og renten var på 8,6 %. Og da mine foreldre gjorde det samme en generasjon før meg, var renten latterlige 18 %.

Mitt poeng er ikke å forsvare forslaget om 15 %. For meg kan gjerne bankene selv avgjøre denne prosentsatsen, og vurdere hvilken risiko de vil ta. (Selv om problemet historisk har vært at bankene har tatt på seg for mye risiko.)

Mitt poeng er at sparing og trange tider er en viktig øvelse i ethvert menneskes liv. Det gir både banken og ikke minst deg selv trygghet om at du evner å prioritere økonomisk.

Generelt

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler