Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Patentplagen

11.10.11

Teknologiorienterte mennesker kan ikke unngå å ha fått med seg årets patentkrangler i mobil- og IT-bransjen. Google kjøper Motorola for å klaske Apple og Samsung i hodet med patenter, Apple, Samsung og Google klasker hverandre i hodet, Nokia klasker og blir klasket og Microsoft får provisjon av hver solgte Android-telefon.

Utenforstående rister oppgitt på hodet, meg inkludert.

Intensjonen med patentering var en gang i tiden å beskytte små oppstartsbedrifter fra å bli plagiert. Intensjonen er god på papiret, men i praksis ser vi nå hvordan ordningen misbrukes i maktkamp mellom store giganter. Det finnes sågar selskaper som utelukkende lever av å kjøpe opp patenter, såkalte patenttroll. De lurker i skyggene for å saksøke alle som misbruker patentene.

Det er kundene som blir lidende under patentstrider. Leverandører bruker tid og penger på å saksøke hverandre og mindre tid på innovasjon. I tillegg blir det stadig vanskeligere å bedrive ny innovasjon, i fare for å tråkke i eksisterende patenter. Resultatet blir dyrere og dårligere produkter.

Det er på tide å reise patentdebatten på nytt.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler