Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Publiseringsprosessen

13.10.11

Hvordan blir egentlig en artikkel til? Her er min foretrukne prosedyre.

Svært lite av det jeg publiserer, enten det er privat eller i jobb, blir skrevet og publisert i samme håndvending. Ofte går det alt fra et par dager til flere måneder før det jeg skriver blir publisert. Det gir som oftest artiklene bedre kvalitet.

Verdien av å vente

Ideelt sett kladder jeg en sak som jeg tar opp igjen etter et par dager. Da ser jeg på teksten med nye øyne for korrekturlesing, fiks av dårlige setninger og korrigering av poenger. Kanskje har jeg utelatt noe viktig, kanskje kan jeg kutte noe unødvendig.

Publiseringsprosessen

Når saken er ferdig skal den publiseres, enten på nett eller papir. Sender jeg fra meg saker for ekstern publisering har jeg liten eller ingen kontroll på publiseringsprosessen.

For saker som publiseres på eget nettsted har jeg en rimelig fast rutine, omtrent som følger.

 1. Kladde sak
 2. Korrekturlese et par dager senere
 3. Bestemme publiseringstidspunkt
 4. Lage kort nettadresse
 5. Forhåndsskrive en Twitter-melding med den korte nettadressen

På denne måten kan jeg ferdigstille hele publiseringsprosessen hjemme på kveldstid, hvor saken publiseres automatisk neste dag. Twitter-melding sendes også ut automatisk ved hjelp av Tweetdecks funksjonalitet for å bestemme publiseringstidspunkt for Twitter-meldinger. Slik kan man også publisere til Facebook, dersom man ønsker det.

Når disse ordene skrives er det torsdag 11. august og klokken er nærmere 20.30. Sannsynligheten for at du leser dem omtrent samtidig er altså minimal.

Med en slik prosess tar du ikke av arbeidstiden på dagen, samtidig som du får publisert på den tiden av døgnet hvor du treffer flest lesere. Har du ikke en slik prosess bør du sjekke statistikken din og sende saker til publisering rett før det klokkeslettet hvor du har flest besøk.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt