Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Debattkastrering

13.12.11

I en god del innenrikspolitiske debatter hører vi gjerne at debatten er uanstendig eller mangler perspektiv, at vi klager over bagateller når det som debatteres sees i sammenheng med de virkelige verdensproblemene.

Problemer i eldreomsorgen? Tenk bare på alle landene som ikke har eldreomsorg engang! Mangel på smør? Tenk bare på alle som sulter i verden! Og så videre.

Det er selvsagt riktig at det som debatteres i et rikt land som Norge sjelden har de samme problematiske perspektivene som de utenrikspolitiske. Men vi må aldri slutte å debattere egne problemer — uansett hvor bagatellmessige de måtte virke. Problemer er problemer, og de ikke for enhver pris sammenliknes med resten av verdens problemer.

Uten debatten stagnerer samfunnet. Derfor bør ingen forsøke å kastrere debatten ved å spille trumfkortet om hvor bra vi har det og hvor dårlig andre har det.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt