Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Fra fysisk til digitalt

13.01.12

En av de største utfordringene når man går fra fysiske til digitale produkter, er å frigjøre seg fra analoge og fysiske tankesett. Klarer man ikke det, materialiserer produktene seg for eksempel som e-bøker med komplekse handelsprosesser eller e-billetter med mindre fleksibilitet enn de man kjøper på papir.

Hvorfor behandler vi digitale produkter som om de var fysiske?

Det er ikke lett å gi et entydig svar, men et av svarene er åpenbart at man sliter med å frigjøre seg fra det gamle tankesettet. At vi ønsker å digitalisere det vi har fysisk, uten å se hvilke muligheter digitaliseringen byr på.

Når man lanserer digitale produkter i dag, må man først og fremst se på hvordan løsningen gir optimal fleksibilitet for kunden. I dag forventer en oppegående brukermasse av digitale produkter nettopp økt fleksibilitet. Dernest må bedriften omstilles til en ny forretningsmodell med nye prosesser som ivaretar salg av slike produkter.

Det er vanskelig. Det er smertefullt. Men det er den eneste løsningen som sikrer bedriftens eksistens også i fremtiden.

Generelt

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler