Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Falsk trygghet

27.01.12

Symantec er et selskap som spesialiserer seg på IT-sikkerhet, og lager blant annet programvare for antivirus og andre programvarebaserte sikkerhetsløsninger.

Nylig ble det kjent at Symantec har hatt innbrudd fra uvedkommende hackere, som har brutt seg inn og stjålet kildekoden (oppskriften) til en av deres sikkerhetspakker, pcAnywhere. I etterkant av innbruddet oppfordrer Symantec nå brukere av pcAnywhere å avinstallere programvaren. Årsaken er, slik jeg kan forstå det, å unngå at hackerne bruker den stjålne kildekoden til å produsere falske oppdateringer av pcAnywhere og dermed gjøre skade hos Symantecs kunder.

Hendelsen avstedkommer et vesentlig poeng. I flere tiår har vi lent oss på sikkerhetsløsninger som antivirus og brannmurer, og mange brukere av slike løsninger tar det for gitt at sikkerheten er absolutt og at løsningene er til å stole på.

IT-sikkerhet er ikke absolutt. Ofte finner man feil og huller i programvaren, som gjør at uvedkommende kan omgå den, og av og til ser man også hvordan slik programvare i seg selv blir et problem. Digitale sikkerhetsløsninger er aldri sterkere enn det svakeste ledd. I dette tilfellet var det svakeste leddet Symantec, et selskap som har gjort sikkerhet til sitt levebrød. Det burde avstedkomme noen refleksjoner og tanker om resten av programmene vi gjør oss avhengige av…

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler