Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Windows XP

06.02.12

Windows XP er operativsystemet som nekter å dø. Tvert imot, det elleve år gamle operativsystemet får ifølge ITavisen flere brukere. Hva er det som får både bedrifter og privatpersoner til å fortsette å bruke et operativsystem som knapt supporteres?

Slik jeg ser det, er svaret enkelt.

Windows XP var på mange måter et godt operativsystem. Samtidig hadde det en del svakheter. Problemet er at svakhetene har fulgt med i senere versjoner av operativsystemet, og de har sågar blitt flere. Alle husker fadesen Vista, og selv om Windows 7 er en forbedring, er det allikevel ikke nevneverdig forskjellig fra XP.

Den store flukten fra XP ser vi først når Windows gjennomgår en revolusjon heller enn en evolusjon. Litt som da Apple forkastet Mac OS 9 og bygget Mac OS X fra bunnen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2020 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt