Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Utenfor boksen

07.02.12

«Hun tenker utenfor boksen», sier vi. «Vi må tørre å tenke utenfor boksen», hevder vi. Men å tenke utenfor boksen er forbeholdt de færreste.

De fleste av oss må forholde oss til prosesser og strukturer og begrensninger som allerede eksisterer, og som vi ikke kan gjøre noe med. Det kan være politiske, sosiale, økonomiske, fysiske eller teknologiske begrensninger. Sammen utgjør de den berømte boksen, og vi må ta hensyn til dem.

Utenfor boksen finnes ingen begrensninger. Ingen lover og regler må overholdes. Ingen økonomiske budsjetter må følges. Ingen fysiske lover å overvinne. Men slik er verden sjelden skrudd sammen. Nesten uansett hva vi skal produsere må vi ta hensyn til faktorene nevnt over.

Vi må tenke innenfor boksen.

Å tenke innenfor boksen er imidlertid ikke negativt. Det er langt mer imponerende å være innovativ og revolusjonerende hvis man tenker innenfor boksen. Å fantasere uten begrensninger klarer de fleste. Å fantasere i grenseland av våre begrensninger gjøres av noen få, og det er resultatet av slike fantasier som er med på å gjøre boksen større og utforske deler av den vi ennå ikke kjenner til.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt