Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Utenfor boksen

07.02.12

«Hun tenker utenfor boksen», sier vi. «Vi må tørre å tenke utenfor boksen», hevder vi. Men å tenke utenfor boksen er forbeholdt de færreste.

De fleste av oss må forholde oss til prosesser og strukturer og begrensninger som allerede eksisterer, og som vi ikke kan gjøre noe med. Det kan være politiske, sosiale, økonomiske, fysiske eller teknologiske begrensninger. Sammen utgjør de den berømte boksen, og vi må ta hensyn til dem.

Utenfor boksen finnes ingen begrensninger. Ingen lover og regler må overholdes. Ingen økonomiske budsjetter må følges. Ingen fysiske lover å overvinne. Men slik er verden sjelden skrudd sammen. Nesten uansett hva vi skal produsere må vi ta hensyn til faktorene nevnt over.

Vi må tenke innenfor boksen.

Å tenke innenfor boksen er imidlertid ikke negativt. Det er langt mer imponerende å være innovativ og revolusjonerende hvis man tenker innenfor boksen. Å fantasere uten begrensninger klarer de fleste. Å fantasere i grenseland av våre begrensninger gjøres av noen få, og det er resultatet av slike fantasier som er med på å gjøre boksen større og utforske deler av den vi ennå ikke kjenner til.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler