Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Holder de ord

24.04.12

Stortinget arbeider i disse dager med å frigi sine stemmedata. Det skal nå være mulig å hente ut informasjon om hva hver enkelt stortingsrepresentant har stemt i forskjellige saker.

Holder de ord

Organisasjonen Holder de ord er en av de første som har satt disse dataene i system. Om ikke resultatet er oppsiktsvekkende, har vi endelig fått et godt verktøy for å følge med på hva våre folkevalgte stemmer. På den måten er det enkelt å se om politikeren du stemte på ved forrige valg har stemt slik hun lovet i valgkampen.

Et eksempel

La oss se på et eksempel med det lettfattelige navnet «Endringer i ekomloven og straffeprosessloven mv. (gjennomføring av EUs datalagringsdirektiv i norsk rett)»:

Eksempel fra Holder de ord

Som skjermbildet viser stemte 89 representanter for forslaget og 80 representanter mot. Videre ser man også hva hver enkelt representant har stemt.

En slik tjeneste kan selvfølgelig føre med seg noen negative utilsiktede konsekvenser, men den er definitivt et skritt i riktig retning. Hans Geelmuyden har angivelig nylig uttalt at norsk politikk i stadig mindre grad dreier seg om høyre- og venstresiden, men om å være på innsiden eller utsiden av den. Sånn sett er Holder de ord sårt tiltrengt.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler