Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Holder de ord

24.04.12

Stortinget arbeider i disse dager med å frigi sine stemmedata. Det skal nå være mulig å hente ut informasjon om hva hver enkelt stortingsrepresentant har stemt i forskjellige saker.

Holder de ord

Organisasjonen Holder de ord er en av de første som har satt disse dataene i system. Om ikke resultatet er oppsiktsvekkende, har vi endelig fått et godt verktøy for å følge med på hva våre folkevalgte stemmer. På den måten er det enkelt å se om politikeren du stemte på ved forrige valg har stemt slik hun lovet i valgkampen.

Et eksempel

La oss se på et eksempel med det lettfattelige navnet «Endringer i ekomloven og straffeprosessloven mv. (gjennomføring av EUs datalagringsdirektiv i norsk rett)»:

Eksempel fra Holder de ord

Som skjermbildet viser stemte 89 representanter for forslaget og 80 representanter mot. Videre ser man også hva hver enkelt representant har stemt.

En slik tjeneste kan selvfølgelig føre med seg noen negative utilsiktede konsekvenser, men den er definitivt et skritt i riktig retning. Hans Geelmuyden har angivelig nylig uttalt at norsk politikk i stadig mindre grad dreier seg om høyre- og venstresiden, men om å være på innsiden eller utsiden av den. Sånn sett er Holder de ord sårt tiltrengt.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt