Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Misbrukte muligheter

26.06.12

Jeg mottar regelmessig nyhetsbrev per e-post fra en rekke bedrifter. Det slår meg hvor mange salg disse bedriftene går glipp av, når de misbruker mulighen til å sende meg relevant informasjon.

Si at du driver en bedrift og at bedriften regelmessig sender ut nyhetsbrev per e-post til (potensielle) kunder som helt frivillig har valgt å abonnere på nyhetsbrev fra deg. Hva er det aller viktigste spørsmålet du bør stille deg før du sender ut et eneste nyhetsbrev? Svaret er enkelt: Hva er det som gir leseren verdi?

La oss se på et eksempel.

I månedsskriftet februar/mars plukket samboeren og jeg opp vår nye bil hos en av byens bilforhandlere. Den 19. april, snaut to måneder senere, dumper følgende nyhetsbrev ned i innboksen:

Tilbud på Audi

I det jeg leser nyhetsbrevet gjør jeg meg mine mer eller mindre humoristiske tanker med et sukk. Mener de vi har kjøpt feil bil? Har de sendt nyhetsbrevet til feil person? Hvilken følelse tror de trigges hos meg av å lese dette? Hva forventer de egentlig at jeg får ut av nyhetsbrevet deres?

En faen går i meg, og jeg sender følgende e-post til daglig leder i bilforretningen:

Det er under to måneder siden vi plukket opp vår nye Audi hos dere.

Hvis dere mener vi har gjort et feilkjøp, og bør kjøpe ny bil allerede nå, ser jeg veldig gjerne frem til en prat hvor dere forklarer hvorfor.

Alternativt kan dere heller sende meg informasjon som faktisk er relevant og nyttig for meg som akkurat har kjøpt ny bil.

Svaret jeg fikk er urovekkende. I hvert fall for bilforretningen:

Dette er en e-dm som går ut til alle som ligger i vårt kundekartotek med epost.

Som du sikkert skjønner er oversikten en interessevekker, og i forhold til betingelsene du fikk når du kjøpte bil er dine betingelser bedre enn dette tilbudet, da dette kun er et leasingtilbud uten rabatt.

Ønsker du at vi skal stryke deg fra lista så du ikke mottar slike i fremtiden?

Hvor stor er sannsynligheten for at vi kjøper ny bil to måneder etter å ha plukket opp den forrige? Hvor stor er sannsynligheten for at man heller irriterer kundene med slike overskrifter?

Hadde bilforhandleren heller segmentert nye bilkjøpere som potensielt sett ikke kommer til å kjøpe ny bil de neste to-tre årene fra resten av kundemassen, hadde de hatt uante muligheter for mersalg av service og ekstrautstyr som vi potensielt sett er i målgruppen for å kjøpe.

Den muligheten har de effektivt misbrukt ved å ikke forstå hva som gir oss verdi. Det bør du tenke over neste gang du sender ut nyhetsbrev fra din bedrift.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler