Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Misbrukte muligheter

26.06.12

Jeg mottar regelmessig nyhetsbrev per e-post fra en rekke bedrifter. Det slår meg hvor mange salg disse bedriftene går glipp av, når de misbruker mulighen til å sende meg relevant informasjon.

Si at du driver en bedrift og at bedriften regelmessig sender ut nyhetsbrev per e-post til (potensielle) kunder som helt frivillig har valgt å abonnere på nyhetsbrev fra deg. Hva er det aller viktigste spørsmålet du bør stille deg før du sender ut et eneste nyhetsbrev? Svaret er enkelt: Hva er det som gir leseren verdi?

La oss se på et eksempel.

I månedsskriftet februar/mars plukket samboeren og jeg opp vår nye bil hos en av byens bilforhandlere. Den 19. april, snaut to måneder senere, dumper følgende nyhetsbrev ned i innboksen:

Tilbud på Audi

I det jeg leser nyhetsbrevet gjør jeg meg mine mer eller mindre humoristiske tanker med et sukk. Mener de vi har kjøpt feil bil? Har de sendt nyhetsbrevet til feil person? Hvilken følelse tror de trigges hos meg av å lese dette? Hva forventer de egentlig at jeg får ut av nyhetsbrevet deres?

En faen går i meg, og jeg sender følgende e-post til daglig leder i bilforretningen:

Det er under to måneder siden vi plukket opp vår nye Audi hos dere.

Hvis dere mener vi har gjort et feilkjøp, og bør kjøpe ny bil allerede nå, ser jeg veldig gjerne frem til en prat hvor dere forklarer hvorfor.

Alternativt kan dere heller sende meg informasjon som faktisk er relevant og nyttig for meg som akkurat har kjøpt ny bil.

Svaret jeg fikk er urovekkende. I hvert fall for bilforretningen:

Dette er en e-dm som går ut til alle som ligger i vårt kundekartotek med epost.

Som du sikkert skjønner er oversikten en interessevekker, og i forhold til betingelsene du fikk når du kjøpte bil er dine betingelser bedre enn dette tilbudet, da dette kun er et leasingtilbud uten rabatt.

Ønsker du at vi skal stryke deg fra lista så du ikke mottar slike i fremtiden?

Hvor stor er sannsynligheten for at vi kjøper ny bil to måneder etter å ha plukket opp den forrige? Hvor stor er sannsynligheten for at man heller irriterer kundene med slike overskrifter?

Hadde bilforhandleren heller segmentert nye bilkjøpere som potensielt sett ikke kommer til å kjøpe ny bil de neste to-tre årene fra resten av kundemassen, hadde de hatt uante muligheter for mersalg av service og ekstrautstyr som vi potensielt sett er i målgruppen for å kjøpe.

Den muligheten har de effektivt misbrukt ved å ikke forstå hva som gir oss verdi. Det bør du tenke over neste gang du sender ut nyhetsbrev fra din bedrift.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt