Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Celle to

15.08.12

Mandag fikk en rekke politikere og medier et brev fra en eller flere personer som hevder å være «celle to» i Breiviks påståtte Knights Templar-nettverk. Teknisk sett kan Breivik selv ha sendt brevet.

Teknologien tillater forsinket utsendelse av e-post. Du kan skrive en e-post i dag og få en datamaskin til å sende den ut i morgen — eller om et år. Det er velkjent at Breivik har brukt lang tid og forberedt ugjerningen grundig. Om han ville kan han ha rigget en nettbasert løsning, for eksempel med Amazon EC2, som ikke vil bli beslaglagt etter arrestasjonen.

Til NRK uttaler politiadvokat i PST Anne Karoline Bakken at de vil finne avsenderen. Dersom avsender har gjort jobben skikkelig vil PST aldri lykkes, da brevet er sendt via det krypterte anonymiseringsnettverket TOR. Dersom avsender blir avslørt vil det være av andre forhold som avdekkes i brevet, både i metadata og innhold.

Jeg har ikke lest brevet, men med mindre innholdet avdekker detaljer som har fremkommet etter at Breivik ble tatt på Utøya, kan Breivik selv ha sendt brevet for å styrke egne påstander om at Knights Templar-nettverket eksisterer. Jeg mener ikke nødvendigvis at det er sannsynlig, men det er mulig. Det vil i så fall ikke gjøre etterforskningen enklere.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt