Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Celle to

15.08.12

Mandag fikk en rekke politikere og medier et brev fra en eller flere personer som hevder å være «celle to» i Breiviks påståtte Knights Templar-nettverk. Teknisk sett kan Breivik selv ha sendt brevet.

Teknologien tillater forsinket utsendelse av e-post. Du kan skrive en e-post i dag og få en datamaskin til å sende den ut i morgen — eller om et år. Det er velkjent at Breivik har brukt lang tid og forberedt ugjerningen grundig. Om han ville kan han ha rigget en nettbasert løsning, for eksempel med Amazon EC2, som ikke vil bli beslaglagt etter arrestasjonen.

Til NRK uttaler politiadvokat i PST Anne Karoline Bakken at de vil finne avsenderen. Dersom avsender har gjort jobben skikkelig vil PST aldri lykkes, da brevet er sendt via det krypterte anonymiseringsnettverket TOR. Dersom avsender blir avslørt vil det være av andre forhold som avdekkes i brevet, både i metadata og innhold.

Jeg har ikke lest brevet, men med mindre innholdet avdekker detaljer som har fremkommet etter at Breivik ble tatt på Utøya, kan Breivik selv ha sendt brevet for å styrke egne påstander om at Knights Templar-nettverket eksisterer. Jeg mener ikke nødvendigvis at det er sannsynlig, men det er mulig. Det vil i så fall ikke gjøre etterforskningen enklere.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler