Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Smidig uten metode

14.08.13

Når det snakkes om smidige prosjektmetodikker, snakkes det ofte om Scrum. Imidlertid finnes det visse svakheter ved Scrum som ikke gjør programvareutvikling like smidig som det kan være.

Svakheten ved Scrum

I Posten benyttet vi tidligere Scrum ved utviklingen av Digipost. I Scrum opererer man med sprinter, det vil si perioder på f.eks. tre uker, hvor det arbeides i iterasjoner. Man starter en sprint med å definere hva som skal leveres under disse tre ukene, deretter setter man i gang for å levere det man har definert.

Problemet er at jeg ennå ikke har opplevd et Scrum-prosjekt som har truffet skikkelig på de definerte målene sprint etter sprint. Enten definerer man litt mye inn i en sprint, som så må flyttes til neste sprint, eller så definerer man inn litt for lite og sitter igjen med et vakuum.

Det kan sammenliknes med å løpe maraton på tre timer. Ikke mer. Ikke mindre. Tre timer. Selvsagt får man det til, etter en del trening, men hva er poenget?

Hva er alternativet?

Selv om sprinter kan være problematisk, har Scrum mye bra ved seg. For utviklingen av Digipost har vi gått vekk fra sprinter, men beholdt andre elementer fra Scrum. Vi har en backlog som til enhver tid er prioritert, og når en utvikler er ledig plukker utvikleren den neste funksjonen fra backlog-en. Funksjonen utvikles, testes, aksepteres og produksjonssettes, og syklusen gjentas. Hvis man liker å sammenlikne med kjente metoder, minner metoden om en hybrid mellom Scrum og Kanban.

Resultatet er en jevn flyt i utviklingen og redusert stress i utviklingsteamet, ettersom det ikke finnes en sprint som skal nås. Ting blir verken levert raskere eller med bedre kvalitet bare fordi man skal nå en sprint. Tvert i mot, vi har målbare tall som viser at vi bruker mindre tid på testing og prosjektadministrative oppgaver.

Les mer om Postens utviklingsmetodikk

Detaljene i metodikken vi benytter i Posten er beskrevet i et eget notat som du fritt kan laste ned og la deg inspirere av og dele med dine venner og kollegaer. (Det har en Creative Commons-lisens.) Har du tanker, synspunkter og innspill er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å dele dem med meg. Legg igjen en kommentar eller bruk kontaktskjemaet.

Last ned…
PDF • 6,6 MB • 1415 Antall nedlastinger

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt