Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Smidig uten metode

14.08.13

Når det snakkes om smidige prosjektmetodikker, snakkes det ofte om Scrum. Imidlertid finnes det visse svakheter ved Scrum som ikke gjør programvareutvikling like smidig som det kan være.

Svakheten ved Scrum

I Posten benyttet vi tidligere Scrum ved utviklingen av Digipost. I Scrum opererer man med sprinter, det vil si perioder på f.eks. tre uker, hvor det arbeides i iterasjoner. Man starter en sprint med å definere hva som skal leveres under disse tre ukene, deretter setter man i gang for å levere det man har definert.

Problemet er at jeg ennå ikke har opplevd et Scrum-prosjekt som har truffet skikkelig på de definerte målene sprint etter sprint. Enten definerer man litt mye inn i en sprint, som så må flyttes til neste sprint, eller så definerer man inn litt for lite og sitter igjen med et vakuum.

Det kan sammenliknes med å løpe maraton på tre timer. Ikke mer. Ikke mindre. Tre timer. Selvsagt får man det til, etter en del trening, men hva er poenget?

Hva er alternativet?

Selv om sprinter kan være problematisk, har Scrum mye bra ved seg. For utviklingen av Digipost har vi gått vekk fra sprinter, men beholdt andre elementer fra Scrum. Vi har en backlog som til enhver tid er prioritert, og når en utvikler er ledig plukker utvikleren den neste funksjonen fra backlog-en. Funksjonen utvikles, testes, aksepteres og produksjonssettes, og syklusen gjentas. Hvis man liker å sammenlikne med kjente metoder, minner metoden om en hybrid mellom Scrum og Kanban.

Resultatet er en jevn flyt i utviklingen og redusert stress i utviklingsteamet, ettersom det ikke finnes en sprint som skal nås. Ting blir verken levert raskere eller med bedre kvalitet bare fordi man skal nå en sprint. Tvert i mot, vi har målbare tall som viser at vi bruker mindre tid på testing og prosjektadministrative oppgaver.

Les mer om Postens utviklingsmetodikk

Detaljene i metodikken vi benytter i Posten er beskrevet i et eget notat som du fritt kan laste ned og la deg inspirere av og dele med dine venner og kollegaer. (Det har en Creative Commons-lisens.) Har du tanker, synspunkter og innspill er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å dele dem med meg. Legg igjen en kommentar eller bruk kontaktskjemaet.

Last ned…
PDF • 6,6 MB/span>

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler