Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Vis meg din forretningsmodell

29.08.13

Nettet er fullt av gratistjenester som Facebook og Twitter og Google. Og ofte sies det at når tjenesten er gratis, er det du som er produktet som blir solgt, blant annet gjennom salg av dine personopplysninger til annonsører.

Det er ikke alltid tilfelle.

Det er riktig at det ikke finnes en gratis lunsj. Men selv om produktet er gratis for deg, er det ingen automatikk i at det allikevel er du betaler i form av for eksempel personopplysninger. Vel så ofte ser vi tjenester som er gratis for privatpersoner, men som koster penger for bedrifter.

Det viktigste du gjør når du evaluerer gratistjenester er ikke å unngå dem, men å forstå forretningsmodellen og lese personvernerklæringen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt