Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Teknologivalget

04.09.13

Som politisk engasjert teknolog, er det inspirerende å ha bidratt til det som nå er Venstres stortingsvalgprogram for kommende periode.

Venstre

Et av de viktigste punktene å merke seg om Venstres teknologipolitikk, er at det ikke er et eget kapittel viet til formålet. Dette fordi teknologien er allestedsnærværende og griper inn i alle deler av samfunnet. Dette gjenspeiles naturlig nok også i programmet, hvor teknologi som hjelpemiddel er bakt inn i politikkområdene. At dette er riktig måte å blande teknologi og politikk på kan vi se i IKT-Norges vurdering av partienes digitaliseringspolitikk, hvor Venstre er blant de beste partiene på teknologipolitikk. Hvilket for øvrig ikke er det eneste området hvor Venstre utmerker seg.

Hvis du allikevel er opptatt av teknologi, og ønsker å lese de mest konsentrerte teknologikapitlene, vi jeg henvise til innholdet i følgende kapitler:

  • 12.1 — Personvern
  • 13.7 — Digitalisering av det offentlige
  • 15.8 — Informasjonssamfunnet

Faste lesere av bloggen vil garantert kjenne igjen innholdet i politikken. Ikke rart, for temaene jeg henviser til har her vært gjenstand for diskusjon gjentatte ganger. Teknologiens påvirkning på samfunnet, og omvendt, digitaliseringsutfordringene i offentlig sektor og personvern er faste gjengangere. Nå har de også blitt politikk.

Ta deg gjerne tid til å lese disse kapitlene i programmet, og har du spørsmål er det selvfølgelig bare å legge igjen en kommentar.

Godt valg! :-)

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler