Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tesla-effekten

21.10.13

Jeg har lenge mast om at el-biler må bli sexy før de får utbredelse. Nå har salgstallene gitt meg rett. Tesla Model S ble den mest solgte bilen i september. Hvilken effekt har det?

Tesla Model S

Det er bare å innse. El-biler før Model S var (for det vesentligste) for de spesielt interesserte. Eller fanatikerne, om du vil. Man kom seg fra A til B. That’s it. En av de mange årsakene til at jeg er tilhenger av markedstenkning er at nettopp markedet er et fantastisk instrument for å måle hva som er hot og hva som er not. Think og Buddy er not. Tesla er hot. Tallenes tale er krystallklar.

Uavhengig av hva man måtte mene om markedstenkning, eller min fascinasjon for sådan, gir salgstallene verdifull informasjon for hva som appellerer til folk når de skal ta grønne valg. Det er nemlig ikke slik at folk må tvinges til å ta grønne valg. Folk tar grønne valg helt av seg selv, bare de får muligheten. Ingen liker tvang. Alle liker gulrøtter. Igjen noe tallenes tale viser tydelig. Skal miljøsaken få reelt gjennomslag i befolkningen er dette noe som må med i betraktningen.

Det skal bli spennende å se hva som skjer i bilmarkedet fremover, spesielt i konkurransen mellom de etablerte og de som leverer disruptive teknologi på området.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Miljø Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler