Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Tesla-effekten

21.10.13

Jeg har lenge mast om at el-biler må bli sexy før de får utbredelse. Nå har salgstallene gitt meg rett. Tesla Model S ble den mest solgte bilen i september. Hvilken effekt har det?

Tesla Model S

Det er bare å innse. El-biler før Model S var (for det vesentligste) for de spesielt interesserte. Eller fanatikerne, om du vil. Man kom seg fra A til B. That’s it. En av de mange årsakene til at jeg er tilhenger av markedstenkning er at nettopp markedet er et fantastisk instrument for å måle hva som er hot og hva som er not. Think og Buddy er not. Tesla er hot. Tallenes tale er krystallklar.

Uavhengig av hva man måtte mene om markedstenkning, eller min fascinasjon for sådan, gir salgstallene verdifull informasjon for hva som appellerer til folk når de skal ta grønne valg. Det er nemlig ikke slik at folk må tvinges til å ta grønne valg. Folk tar grønne valg helt av seg selv, bare de får muligheten. Ingen liker tvang. Alle liker gulrøtter. Igjen noe tallenes tale viser tydelig. Skal miljøsaken få reelt gjennomslag i befolkningen er dette noe som må med i betraktningen.

Det skal bli spennende å se hva som skjer i bilmarkedet fremover, spesielt i konkurransen mellom de etablerte og de som leverer disruptive teknologi på området.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt