Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Digipost Labs

06.02.14

Nylig relanserte vi i Posten idéforumet Digipost Labs. Les mer om hvorfor vi bygget løsningen selv, hvem du treffer på Digipost Labs og hvordan du kan laste ned løsningen selv, som fri programvare.

Digipost Labs

Hva er Digipost Labs?

Digipost Labs er Postens idélaboratorie tilknyttet vårt digitale postsystem Digipost. Det er en av våre kanaler for dialog med Digiposts brukere.

Funksjonaliteten i løsningen er blant annet:

 • La brukere av Digipost foreslå ideer
 • La brukere av Digipost kommentere andres ideer
 • La oss i Posten skrive bloggartikler
 • La brukere av Digipost kommentere på bloggartikler
 • La oss i Posten vise frem relevante Twitter-meldinger
 • Admin-grensesnitt

Hvem treffer jeg på Digipost Labs?

På Digipost Labs treffer du først og fremst Elisabeth. Hun er redaktør for Digipost Labs og sørger for at du som besøkende blir tatt godt i mot og får svar på dine henvendelser.

Utover dette treffer du alle oss andre som arbeider med Digipost til daglig, både oss som leder utviklingen og dem som utvikler løsningen. Her kan du snakke med oss om alt fra visjoner og strategier, til tekniske detaljer om Digipost og Digipost Labs.

Hvorfor bygge selv?

Da vi bestemte oss for å relansere Digipost Labs, var det begrunnet i et ønske om en funksjonelt fleksibel løsning med eierskap til både data og programvare. Alternativene var flere: vi kunne kjøpe noe i markedet, finne og tilpasse fri programvare, eller bygge det selv. Vi endte opp med det siste.

Det viktigste argumentet for å utvikle selv, er at Digipost Labs skal være et testlaboratorie også for oss i Posten. Her kan vi teste ut ny teknologi, som vi vil få erfaring med og senere kan innføre i produksjonsmiljøet til Digipost. Eksempelvis benytter Digipost Labs rammeverket Scalatra og NoSQL-databasen MongoDB som back-end. Vi tror dette er teknologier som vil bli viktige for oss på sikt, derfor er det fint å høste reelle erfaringer allerede nå.

Hvordan har vi bygget Digipost Labs?

Digipost Labs er for det vesentligste bygget på fri programvare. Løsningen er enkel og består av en front-end og en back-end. Resultatet er en responsiv single page JavaScript-app som fungerer ypperlig på alle enheter, og har fantastisk ytelse.

Front-end:

Back-end:

Øyvind, en av dem som har utviklet Digipost Labs, har skrevet en bloggpost om hvordan vi har utviklet løsningen.

Hvor laster jeg ned Digipost Labs?

Fra vår GitHub-konto. Vi oppfordrer deg til å bidra til videreutviklingen, dersom du finner løsningen nyttig. Digipost Labs er lisensiert under Apache License, Version 2.0.

Hvor henter vi inspirasjon?

Det er alltid noen som inspirerer oss. Innen dette området har både NRKbeta og FINN Labs inspirert oss gjennom mange år. Vi håper å kunne bli til like stor inspirasjon.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt