Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Digipost Labs

06.02.14

Nylig relanserte vi i Posten idéforumet Digipost Labs. Les mer om hvorfor vi bygget løsningen selv, hvem du treffer på Digipost Labs og hvordan du kan laste ned løsningen selv, som fri programvare.

Digipost Labs

Hva er Digipost Labs?

Digipost Labs er Postens idélaboratorie tilknyttet vårt digitale postsystem Digipost. Det er en av våre kanaler for dialog med Digiposts brukere.

Funksjonaliteten i løsningen er blant annet:

  • La brukere av Digipost foreslå ideer
  • La brukere av Digipost kommentere andres ideer
  • La oss i Posten skrive bloggartikler
  • La brukere av Digipost kommentere på bloggartikler
  • La oss i Posten vise frem relevante Twitter-meldinger
  • Admin-grensesnitt

Hvem treffer jeg på Digipost Labs?

På Digipost Labs treffer du først og fremst Elisabeth. Hun er redaktør for Digipost Labs og sørger for at du som besøkende blir tatt godt i mot og får svar på dine henvendelser.

Utover dette treffer du alle oss andre som arbeider med Digipost til daglig, både oss som leder utviklingen og dem som utvikler løsningen. Her kan du snakke med oss om alt fra visjoner og strategier, til tekniske detaljer om Digipost og Digipost Labs.

Hvorfor bygge selv?

Da vi bestemte oss for å relansere Digipost Labs, var det begrunnet i et ønske om en funksjonelt fleksibel løsning med eierskap til både data og programvare. Alternativene var flere: vi kunne kjøpe noe i markedet, finne og tilpasse fri programvare, eller bygge det selv. Vi endte opp med det siste.

Det viktigste argumentet for å utvikle selv, er at Digipost Labs skal være et testlaboratorie også for oss i Posten. Her kan vi teste ut ny teknologi, som vi vil få erfaring med og senere kan innføre i produksjonsmiljøet til Digipost. Eksempelvis benytter Digipost Labs rammeverket Scalatra og NoSQL-databasen MongoDB som back-end. Vi tror dette er teknologier som vil bli viktige for oss på sikt, derfor er det fint å høste reelle erfaringer allerede nå.

Hvordan har vi bygget Digipost Labs?

Digipost Labs er for det vesentligste bygget på fri programvare. Løsningen er enkel og består av en front-end og en back-end. Resultatet er en responsiv single page JavaScript-app som fungerer ypperlig på alle enheter, og har fantastisk ytelse.

Front-end:

Back-end:

Øyvind, en av dem som har utviklet Digipost Labs, har skrevet en bloggpost om hvordan vi har utviklet løsningen.

Hvor laster jeg ned Digipost Labs?

Fra vår GitHub-konto. Vi oppfordrer deg til å bidra til videreutviklingen, dersom du finner løsningen nyttig. Digipost Labs er lisensiert under Apache License, Version 2.0.

Hvor henter vi inspirasjon?

Det er alltid noen som inspirerer oss. Innen dette området har både NRKbeta og FINN Labs inspirert oss gjennom mange år. Vi håper å kunne bli til like stor inspirasjon.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler