Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

For treningens skyld

04.03.14

Jeg har vokst opp i et hjem med trening og konkurranse i sunne, passende former. Gangen var tapetsert med hyllemeter på hyllemeter med joggesko, og det gikk knapt en dag uten at lukten av frisk svette fylte vaskerommet.

Lomsdal-Visten

Det har alltid vært treningen som har vært i fokus. Aldri resultatene. Det ble aldri diskutert prestasjoner for trening eller resultater etter konkurranser. Hvem slo hvem? Hvor lang tid brukte du? Uinteressant. Satt teknikken i dag? Fungerte alt som det skulle? Langt mer interessant.

Den siste tiden har det dukket opp stadig flere artikler som harselerer over mennesker som trener. Umiddelbart er det lett å føle seg litt krenket av slike artikler, når jeg ser tilbake på min egen oppvekst i en aktiv familie. Når ble det egentlig greit å harselere over en så positiv ting som trening?

Svaret tror jeg vi finner et sted på veien mellom min egen oppvekst og dagens status quo. Innsjekkinger på treningssenteret på Foursquare, rekorder på Strava, selfies fra garderoben, pulsklokker med GPS, intervaller, treningsapps, musikk på øret og stadig flere dingser til å logge våre treningsdata. For all del, jeg har selv både pulsklokke med GPS, treningsapps og konto på Strava.

Et eller annet sted på veien virker det som om treningen ikke lenger var målet. At det ble viktigere å være Mayor på treningssenteret på Foursquare. At det ble viktigere å ha rekorden på Strava. At det ble viktigere å vise verden at vi har trent. At vi analyserer våre treningsdata til døde i jakten på den perfekte intervallen.

Dette er ingen anklage. Det er et forsvar. Et forsvar for alle som trener for treningens skyld. Men det er samtidig en refleksjon. En refleksjon over hvorfor vi trener. Det er på tide — som det skrives i Harvest — å ta løpingen tilbake. Ta på deg treningstøyet og løp deg en tur. La telefonen og pulsklokka ligge hjemme. Løp en tur i skogen. Ta av fra stien og løp i terrenget. Over mosegrodd skogbunn. Gjennom myrer. Over hogstfelt. Til du ikke orker mer. Så løper du hjem. Hvis du orker.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt