Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En suksess som venter på å skje

27.05.14

Kolonial.no

Kanskje har du hørt om Kolonial.no, kanskje ikke. Men de ser nå ut til å bli de første som lykkes med dagligvarer på nett.

Konseptet er enkelt: bestill på nett, plukk opp varene på et hentepunkt (gratis) eller få dem levert på døren (99,- kroner).

Slik jeg ser det er dette en suksess som venter på å skje. Flere har forsøkt seg tidligere, men har av forskjellige årsaker mislykkes. Enten var ikke markedet modent nok, løsningene har vært for kompliserte, eller det har vært for dyrt. Kolonial har et latterlig enkelt konsept og overkommelige priser. I tillegg ser markedet ut til å være modent for å handle både melk og brød på nett. Dette kan bli det endelige gjennombruddet for netthandel av dagligvarer.

Mens dette pågår sitter de etablerte butikkjedene på gjerdet. Fornuftig nok. Kolonial.no er en startup, et eksperiment, som vil gi de etablerte den erfaringen de selv trenger dersom de skulle begi seg ut på netthandel. De etablerte har allerede alt de trenger gjennom et velutviklet butikknett, hvor det kun er for de ansatte å pakke varene for kundene.

Spørsmålet er hvor lenge de etablerte vil vente. Venter de for lenge blir Kolonial.no for store og det blir dyrt å enten kjøpe dem opp eller ta opp konkurransen.

Matvarer er billig i Norge. Vi trenger ikke Kolonial.no først og fremst for konkurransens skyld, selv om jeg tror det også er bra. Vi trenger dem fordi de er et forstyrrende element i dagligvarebransjen, en disruptive innovatør. Og det er dette som bringer verden fremover.

Jeg ønsker Kolonial.no velkommen! Jeg håper de lykkes!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt