Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En suksess som venter på å skje

27.05.14

Kolonial.no

Kanskje har du hørt om Kolonial.no, kanskje ikke. Men de ser nå ut til å bli de første som lykkes med dagligvarer på nett.

Konseptet er enkelt: bestill på nett, plukk opp varene på et hentepunkt (gratis) eller få dem levert på døren (99,- kroner).

Slik jeg ser det er dette en suksess som venter på å skje. Flere har forsøkt seg tidligere, men har av forskjellige årsaker mislykkes. Enten var ikke markedet modent nok, løsningene har vært for kompliserte, eller det har vært for dyrt. Kolonial har et latterlig enkelt konsept og overkommelige priser. I tillegg ser markedet ut til å være modent for å handle både melk og brød på nett. Dette kan bli det endelige gjennombruddet for netthandel av dagligvarer.

Mens dette pågår sitter de etablerte butikkjedene på gjerdet. Fornuftig nok. Kolonial.no er en startup, et eksperiment, som vil gi de etablerte den erfaringen de selv trenger dersom de skulle begi seg ut på netthandel. De etablerte har allerede alt de trenger gjennom et velutviklet butikknett, hvor det kun er for de ansatte å pakke varene for kundene.

Spørsmålet er hvor lenge de etablerte vil vente. Venter de for lenge blir Kolonial.no for store og det blir dyrt å enten kjøpe dem opp eller ta opp konkurransen.

Matvarer er billig i Norge. Vi trenger ikke Kolonial.no først og fremst for konkurransens skyld, selv om jeg tror det også er bra. Vi trenger dem fordi de er et forstyrrende element i dagligvarebransjen, en disruptive innovatør. Og det er dette som bringer verden fremover.

Jeg ønsker Kolonial.no velkommen! Jeg håper de lykkes!

Lyst til å prøve Kolonial.no? Her har du 300,- kroner i rabatt til første handel.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Disrupt or die WWW

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler