Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

En suksess som venter på å skje

27.05.14

Kolonial.no

Kanskje har du hørt om Kolonial.no, kanskje ikke. Men de ser nå ut til å bli de første som lykkes med dagligvarer på nett.

Konseptet er enkelt: bestill på nett, plukk opp varene på et hentepunkt (gratis) eller få dem levert på døren (99,- kroner).

Slik jeg ser det er dette en suksess som venter på å skje. Flere har forsøkt seg tidligere, men har av forskjellige årsaker mislykkes. Enten var ikke markedet modent nok, løsningene har vært for kompliserte, eller det har vært for dyrt. Kolonial har et latterlig enkelt konsept og overkommelige priser. I tillegg ser markedet ut til å være modent for å handle både melk og brød på nett. Dette kan bli det endelige gjennombruddet for netthandel av dagligvarer.

Mens dette pågår sitter de etablerte butikkjedene på gjerdet. Fornuftig nok. Kolonial.no er en startup, et eksperiment, som vil gi de etablerte den erfaringen de selv trenger dersom de skulle begi seg ut på netthandel. De etablerte har allerede alt de trenger gjennom et velutviklet butikknett, hvor det kun er for de ansatte å pakke varene for kundene.

Spørsmålet er hvor lenge de etablerte vil vente. Venter de for lenge blir Kolonial.no for store og det blir dyrt å enten kjøpe dem opp eller ta opp konkurransen.

Matvarer er billig i Norge. Vi trenger ikke Kolonial.no først og fremst for konkurransens skyld, selv om jeg tror det også er bra. Vi trenger dem fordi de er et forstyrrende element i dagligvarebransjen, en disruptive innovatør. Og det er dette som bringer verden fremover.

Jeg ønsker Kolonial.no velkommen! Jeg håper de lykkes!

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt