Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

«On Writing Well»

02.06.14

«On Writing Well» er en bok om hvordan man skriver godt. Boken kom første gang ut i 1976 og har siden blitt revidert flere ganger, senest i 2006. I løpet av disse 30 årene har boken mer eller mindre blitt pensum for alle som vil lære å skrive bedre.

On Writing Well

Det jeg liker aller best ved «On Writing Well» er at forfatteren fremhever viktigheten av å skrive enkelt. Hele intensjonen med å skrive er å formidle et budskap, men i dag pakker vi inn budskapet i alt for mange tomme ord og uttrykk.

«I forhold til»

«Vi må ha fokus på»

Du har sikkert hørt dem før. Uttrykk du hos enkelte finner i annenhver setning, men som ikke gir noen mening. Hvorfor ikke bare droppe dem?

Forfatteren fremhever også at det er lov å skrive kort. Mange er redde for å formulere seg kort og enkelt i frykt for å bli «avslørt» som uvitende eller banale. Det motsatte er imidlertid tilfellet. Skriver du kort og enkelt er du sikker på at det du skriver faktisk blir lest.

Ellers er boken full av gode tips om hvordan man skriver godt, hvordan man bygger en god historie, hvordan man kvalitetssikrer eget arbeid, hvordan man finner ro til å skrive og hvordan man kan arbeide som profesjonell skribent. Du lærer hvordan du bruker sitater, hvordan du gjengir intervjuer og en lang rekke andre tips som du garantert vil få nytte av både på jobb og i det private.

Gjør deg selv og dine omgivelser en tjeneste, og skaff deg «On Writing Well». Du kjøper den hos Amazon for 60,- kroner.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler