Nylig ble det kjent at Apple legger ned utviklingen av deres profesjonelle bildebehandlingsverktøy Aperture. Fotografer verden over må finne seg et annet produkt.
I skrivende stund grubler mange fotografer over hvordan de skal flytte bildene sine fra Aperture til et nytt produkt. Lightroom fra Adobe er det nærmeste alternativet. På Facebook skriver Eirik Helland Urke at
Passe kjipt å ha behandlet og lagret alle bildene i Aperture de siste ni årene, og så bare gidder ikke Apple å oppdatere programmet mer. Har jo lukta lunta en stund, men det er ingen enkel måte å konvertere 10 TB behandlede bilder til Lightroom på. All etterbehandling forsvinner. Men det er vel bare å sette igang…
Med Aperture er det kombinasjonen av to ting som vanskeliggjør slik flytting.
Det er altså kombinasjonen av disse to tingene som gjør flytting vanskelig. Nedleggelsen viser hvor ille det kan bli med kombinasjonen proprietær programvare og proprietær lagring av data. Selv om noen forhåpentligvis finner en måte å hacke seg rundt utfordringen, er det allikevel ikke ukomplisert.
Jeg håper om ikke annet at nedleggelsen skaper økt bevissthet for problemstillingen proprietær programvare og proprietær lagring av data skaper: Sørg for å ha en enkel utvei den dagen programvaren din dør.
Enda flere artikler? Besøk arkivet.
You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy
access, but the web goes much deeper than the top domains you’re
familiar with—from your social networks to your email box, having the
right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature,
setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.
Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.
Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.
Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?
Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.
Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...
© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
Opphavsrett • RSS og abonnement • Kontakt