Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Slik fjerner du DRM fra ACSM-filer

07.07.14

Har du kommet i skade for å kjøpe e-bøker i form av ACSM-filer med DRM fra Adobe som du ikke får åpnet på de enhetene du selv ønsker? Her finner du oppskriften på hvordan du fjerner DRM og konverterer til et åpent format.

DRM

I et uoppmerksomt øyeblikk kom jeg nylig i skade for å kjøpe en e-bok med DRM fra Adobe i form av en ACSM-fil. For å lese den på en enheten som passet meg best, måtte jeg fjerne DRM og konvertere den til et åpent format. Her er oppskriften.

1. Last ned Calibre

Calibre er et digitalt bibliotek for dine e-bøker. Her kan du oppbevare alle e-bøker du får eller kjøper, og kan konvertere dem enkelt mellom formater for å lett kunne lese dem på de enhetene som passer deg best.

Calibre laster du ned fra calibre-ebook.com.

2. Last ned Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions er et program for å lese e-bøker, blant annet med visse typer DRM. Du trenger Adobe Digital Editions for å åpne ACSM-filen du har.

Adobe Digital Editions laster du ned fra adobe.com.

3. Last ned DRM Removal Tools for eBooks

I tillegg til Calibre trenger du DRM Removal Tools for eBooks som er et ekstra verktøysett (plugin) for å la Calibre fjerne denne typen DRM.

DRM Removal Tools for eBooks laster du ned fra apprenticealf.wordpress.com.

4. Importer i Adobe Digital Editions

Åpne ACSM-filen med Adobe Digital Editions.

ADE

5. Finn e-bok i Finder

Høyreklikk på boken i Adobe Digital Editions og velg «Show File in Finder» (dersom du bruker Mac).

ADE

Finder

6. Dra bok til Calibre

Åpne Calibre og trekk boken fra Finder til Calibre.

Calibre

7. Konverter til ønsket format

I Calibre kan du nå konvertere boken til det formatet som passer deg best, for eksempel MOBI for Kindle eller EPUB uten DRM. Calibre kan sende bøker direkte til de enhetene du bruker. Klikk på boken i Calibre og trykk «Convert books».

Calibre

8. Gi beskjed til forlaget og nettbutikken om at DRM er noe svineri

Dette punktet laget jeg kun for å ha et sted å rante over DRM og dem som tror at DRM forhindrer piratkopiering. DRM forhindrer, som denne artikkelen viser, ingen ting. I stedet er DRM et effektivt verktøy for å gjøre betalende kunder forbanna, slik at de neppe kjøper en liknende bok neste gang. Hazzle for betalende kunder avler piratkopiering. Resultatet er en negativ selvforsterkende effekt: Forbanna kunder bikker lett over til piratkopiering. Mer piratkopiering avler frem et ønske om sterkere DRM. Det er et race to the bottom hvor forfatterne sitter igjen som taperne. Jeg piratkopierer ikke bøker, men du kan ta deg en god faen på at jeg ikke kjøper flere bøker med DRM igjen i fremtiden.

Kilder

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Film • Musikk • Bok Frustrasjoner Programvare

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler