Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

InnovaKrohn Traaseth

16.09.14

Denne uken startet Anita Krohn Traaseth i jobben som administrerende direktør for Innovasjon Norge. Det kan komme norske IT-gründere til gode.

Jeg har lest plenty av søknader om støtte fra Innovasjon Norge. Fra små start-ups til større selskaper. Små summer. Store summer. Fellesnevneren for søknadene jeg har lest, er at de har et teknologiselskap som avsender. Og teknologi har ikke vært Innovasjon Norges sterkeste side. Mange av svarene, det vil si avslagene, jeg har lest, har båret preg av at «dette med data og sånn er vanskelig» og vært regelrette «God dag, mann! – Økseskaft!»-svar. Saksbehandler har ikke forstått søknaden.

Spørsmålet er om man kan forvente annet av et instrument som i sin tid ble opprettet for å stimulere helt andre næringer enn teknologi. Fortsatt vil nok mange nikke gjenkjennende til påstanden om at det er lettere å få midler fra Innovasjon Norge om man produserer ost et avsidesliggende sted, enn om man er en teknologi-start-up i hovedstaden. Utover dette mener jeg for øvrig at Innovasjon Norge hemmer innovasjon, men det er en helt annen diskusjon.

Håpet er at Krohn Traaseth, som kommer fra teknologibransjen, kan forbedre kvaliteten på det arbeidet som gjøres i saksbehandling av teknologisøknader. IT-bransjen er for tiden Norges nest største næring. Da er det på tide at den også blir behandlet som det. Og med Krohn Traaseth på plass er det grunn til håp. Forventningene er i hvert fall store.

Jeg vil benytte anledningen til å gratulere Anita Krohn Traaseth med jobben og gleder meg til å se hva hun får utrettet.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt