Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

InnovaKrohn Traaseth

16.09.14

Denne uken startet Anita Krohn Traaseth i jobben som administrerende direktør for Innovasjon Norge. Det kan komme norske IT-gründere til gode.

Jeg har lest plenty av søknader om støtte fra Innovasjon Norge. Fra små start-ups til større selskaper. Små summer. Store summer. Fellesnevneren for søknadene jeg har lest, er at de har et teknologiselskap som avsender. Og teknologi har ikke vært Innovasjon Norges sterkeste side. Mange av svarene, det vil si avslagene, jeg har lest, har båret preg av at «dette med data og sånn er vanskelig» og vært regelrette «God dag, mann! – Økseskaft!»-svar. Saksbehandler har ikke forstått søknaden.

Spørsmålet er om man kan forvente annet av et instrument som i sin tid ble opprettet for å stimulere helt andre næringer enn teknologi. Fortsatt vil nok mange nikke gjenkjennende til påstanden om at det er lettere å få midler fra Innovasjon Norge om man produserer ost et avsidesliggende sted, enn om man er en teknologi-start-up i hovedstaden. Utover dette mener jeg for øvrig at Innovasjon Norge hemmer innovasjon, men det er en helt annen diskusjon.

Håpet er at Krohn Traaseth, som kommer fra teknologibransjen, kan forbedre kvaliteten på det arbeidet som gjøres i saksbehandling av teknologisøknader. IT-bransjen er for tiden Norges nest største næring. Da er det på tide at den også blir behandlet som det. Og med Krohn Traaseth på plass er det grunn til håp. Forventningene er i hvert fall store.

Jeg vil benytte anledningen til å gratulere Anita Krohn Traaseth med jobben og gleder meg til å se hva hun får utrettet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler