Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Early Adopters

14.10.14

Neste gang du ser en Tesla-eier bør du omfavne henne og gi henne en klem. Hun betaler tross alt regningen for teknologi du i fremtiden vil nyte godt av.

Early Adopters er dem som er først ute. Først med den nye telefonen. Først med den nye smartklokken. Eller, som i denne saken, først med den nye elbilen.

Det som kjennetegner Early Adopters, foruten at de er først, er at de har høyere betalingsvilje for å være først og er villige til å ta større risiko. Å være først har en oppside, men også en risiko hvis det flopper.

Vi skal være glade for at vi har Early Adopters. Det er dem som betaler prisen for at du og jeg kan få påfølgende produkter til en lavere pris. I elbilmarkedet er det dagens eiere av Tesla Model S som betaler prisen for at du og jeg senere kan kjøpe nye modeller til en lavere pris. Ved å selge de første modellene til en høyere pris, får Tesla dekket utgifter til forskning og utvikling av påfølgende modeller.

Resultatet ser vi i Dagens Næringsliv i dag. Folk har betalt dyrt for de første modellene. Nå kommer oppfølgerne, med ny teknologi som gjør de første modellene utdatert. Dermed får flere tilgang til elbiler, både i form av nye modeller, men også i form av annenhåndsmarkedet som Early Adopters etterlater.

I tillegg har Tesla vært en disruptive aktør, et forstyrrende element for den etablerte bilindustrien. Tesla var ikke først, men de var først med en elbil folk faktisk hadde lyst på. Nå strømmer de etablerte produsentene til for å følge opp.

Det er kanskje lett å le av de første Tesla-eierne som har betalt dyrt for å være prøvekaniner med en førstegenerasjons elbil, men det er de som betaler prisen for at du får påfølgende modeller billigere og med ny teknologi.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler