Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Byråkrati og innovasjon

18.05.15

Byråkrati og innovasjon har det med å være omvendt proporsjonale størrelser.

Har du noen gang vært med og starte en bedrift? Eller i det minste startet et prosjekt? Startet noe nytt? Over tid maner vi frem behov for prosesser og rutiner og metoder og regler og sjekklister som må overholdes. Vi legger til ting vi må gjøre. Men langt sjeldnere tar vi det vekk.

Over tid skaper vi byråkrati og byråkrati svekker vår evne til å tenke nytt og være innovative og hive oss over nye muligheter. I stedet for å være opptatt av prosesser og rutiner og metoder og regler og sjekklister, bør du i stedet være opptatt av prosessen du har for å enten fjerne disse eller holde dem på et akseptabelt minimum.

Byråkrati skjer av seg selv. Innovasjon er noe vi aktivt må arbeide for å få til. Om du så skal legge til kun én ny prosess, bør det være prosessen for å redusere byråkratiet.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler