Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

If it ain’t broke, fix it

17.06.15

Et velkjent uttrykk i IT-bransjen sier at «If it ain’t broke, don’t fix it». Det refererer til at så lenge noe fungerer og ikke har noen kjente feil, så skal du holde fingrene unna slik at du ikke lager nye feil.

Det kan slå fryktelig feil ut.

Hvis du lar løsninger som fungerer leve urørt lenge, sitter du igjen med løsninger som ingen til slutt klarer å gjøre noe med, den dagen det faktisk må gjøres noe med dem. Bankene har løsninger skrevet i COBOL, NAV har sitt Infotrygd fra 1970-tallet. Ingen kan med hånden på hjertet si at det har vært smart å la disse løsningene leve så lenge.

IT-løsninger krever aktiv forvaltning også når de fungerer som de skal. Hvis ikke blir den gamle teknologien de bygger på i seg selv et problem, bare man venter lenge nok.

Generelt

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler