Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

If it ain’t broke, fix it

17.06.15

Et velkjent uttrykk i IT-bransjen sier at «If it ain’t broke, don’t fix it». Det refererer til at så lenge noe fungerer og ikke har noen kjente feil, så skal du holde fingrene unna slik at du ikke lager nye feil.

Det kan slå fryktelig feil ut.

Hvis du lar løsninger som fungerer leve urørt lenge, sitter du igjen med løsninger som ingen til slutt klarer å gjøre noe med, den dagen det faktisk må gjøres noe med dem. Bankene har løsninger skrevet i COBOL, NAV har sitt Infotrygd fra 1970-tallet. Ingen kan med hånden på hjertet si at det har vært smart å la disse løsningene leve så lenge.

IT-løsninger krever aktiv forvaltning også når de fungerer som de skal. Hvis ikke blir den gamle teknologien de bygger på i seg selv et problem, bare man venter lenge nok.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Generelt

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler