Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

If it ain’t broke, fix it

17.06.15

Et velkjent uttrykk i IT-bransjen sier at «If it ain’t broke, don’t fix it». Det refererer til at så lenge noe fungerer og ikke har noen kjente feil, så skal du holde fingrene unna slik at du ikke lager nye feil.

Det kan slå fryktelig feil ut.

Hvis du lar løsninger som fungerer leve urørt lenge, sitter du igjen med løsninger som ingen til slutt klarer å gjøre noe med, den dagen det faktisk må gjøres noe med dem. Bankene har løsninger skrevet i COBOL, NAV har sitt Infotrygd fra 1970-tallet. Ingen kan med hånden på hjertet si at det har vært smart å la disse løsningene leve så lenge.

IT-løsninger krever aktiv forvaltning også når de fungerer som de skal. Hvis ikke blir den gamle teknologien de bygger på i seg selv et problem, bare man venter lenge nok.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2019 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt