Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Papiravisens rolle

18.11.15

Etter å ha hentet inn lørdagens papiraviser, slår det meg hvilken funksjon papiravisene har blitt redusert til i en tid hvor alt kan formidles digitalt i sanntid.

Lørdag morgen våknet vi opp til nyheten om terroraksjoner i Paris. Selv fikk jeg det med meg via radio. Som alltid når slike hendelser utspiller seg, tyr man til de nyhetskildene man har for hånden: nettaviser, radio og sosiale medier. Og papiraviser.

Avisene er ikke lenger budbringer av nyheter. I hvert fall ikke ferske nyheter. Av de tre avisene husstanden holder, var det kun én som omtalte terrorangrepet og da kun med en liten notis slik bildet viser. Hvem kan klandre dem? Da avisene gikk i trykken var fortsatt mye uavklart. Detaljene måtte vente ennå et døgn, til neste utgave.

Allikevel har papiravisene en rolle, og dette er årsaken til at vi i vår husstand fortsatt holder tre av dem: avisredaksjonen gir hver dag en oppsummering av hva som var viktig i går. Utgaven gir redaksjonen muligheten til å si «dette er hva vi mener du bør vite om gårsdagen». Hva var de viktigste nyhetene? Hva var det verdt å få med seg? Et slags executive summary over gårsdagen, trykket på døde trær.

Generelt

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler