Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

For alt vi har. Og alt vi er.

21.12.15

Forsvaret vil ha frie tøyler til å overvåke all datatrafikk til og fra Norge. Til Aftenposten sier etterretningssjef Kjell Grandhagen at

– Det er nok noen som har overdreven tro på hva en etterretningstjeneste er i stand til å gjøre

Grandhagen bør gjøre hjemmeleksa si, for han har åpenbart overdreven tro på hvilken nytte slik overvåking gir. Til sammenlikning kan det vanskelig hevdes at overvåkingen NSA har bedrevet har gitt åpenbare resultater. Vi skal ikke langt tilbake i tid for å finne et terrorangrep.

Videre blir Grandhagen sitert på at

[telekom- og internettindustrien] bør spørre seg selv om det er helt greit å være tilrettelegger for terrorkommunikasjon

Grandhagens påstår at alle vi som arbeider i tilknytning til internett er tilretteleggere for terror. Det er å generalisere. Han kunne like gjerne sagt at alle muslimer er terrorister. Eller at alle kristne må bære ansvaret for Anders Behring Breivik.

Forsvarets slagord er «For alt vi har. Og alt vi er». Grandhagen ser ikke ut til å ha forstått verken hva vi har (et sterkt personvern) eller hva vi er (en liberal rettsstat hvor vi ikke overvåker hverandre).

Det er bekymringsverdig at etterretningssjefen ikke forstår at han undergraver de verdiene han er satt til å beskytte. Heldigvis har vi politikere som vet bedre.

Foto: Forsvaret

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt