Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

For alt vi har. Og alt vi er.

21.12.15

Forsvaret vil ha frie tøyler til å overvåke all datatrafikk til og fra Norge. Til Aftenposten sier etterretningssjef Kjell Grandhagen at

– Det er nok noen som har overdreven tro på hva en etterretningstjeneste er i stand til å gjøre

Grandhagen bør gjøre hjemmeleksa si, for han har åpenbart overdreven tro på hvilken nytte slik overvåking gir. Til sammenlikning kan det vanskelig hevdes at overvåkingen NSA har bedrevet har gitt åpenbare resultater. Vi skal ikke langt tilbake i tid for å finne et terrorangrep.

Videre blir Grandhagen sitert på at

[telekom- og internettindustrien] bør spørre seg selv om det er helt greit å være tilrettelegger for terrorkommunikasjon

Grandhagens påstår at alle vi som arbeider i tilknytning til internett er tilretteleggere for terror. Det er å generalisere. Han kunne like gjerne sagt at alle muslimer er terrorister. Eller at alle kristne må bære ansvaret for Anders Behring Breivik.

Forsvarets slagord er «For alt vi har. Og alt vi er». Grandhagen ser ikke ut til å ha forstått verken hva vi har (et sterkt personvern) eller hva vi er (en liberal rettsstat hvor vi ikke overvåker hverandre).

Det er bekymringsverdig at etterretningssjefen ikke forstår at han undergraver de verdiene han er satt til å beskytte. Heldigvis har vi politikere som vet bedre.

Foto: Forsvaret

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner Politikk

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler