Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Frykten for fremtiden

06.01.16

I tider hvor oljeprisen er lav og mange mister jobben som en konsekvens av dette, brukes det mange fine ord som «omstilling» og «innovasjon» for å poengtere at vi trenger noe å leve av når oljen blir upopulær, slik jeg har skrevet om tidligere.

Det er bred enighet om at vi må ha et næringsliv som både må klare å klekke ut nye ideer og forretningsmodeller selv, og at rammebetingelsene næringslivet opererer under må legge til rette for dette.

Men det er et stort spenn mellom det å snakke om det til det å akseptere de endringene som skjer som en konsekvens. Det er åpenbart greit med endringer, så lenge de ikke rammer en selv. Tjenestene Uber og Airbnb er to tjenester som i visse kretser har blitt svært upopulære, til tross for at markedet selv synes de er svært populære. Og de er kun en forsmak på hva som vil komme.

Det som er nytt, er at tjenester som Uber og Airbnb benytter teknologi som ikke bryr seg om grenser. Enkelheten og attraktiviteten i disse tjenestene er tilgjengelig for alle. Selvsagt finnes det kritikkverdige forhold for hvordan disse tjenestene opererer, men det er underordnet her. Mitt poeng er at populære tjenester ikke kjenner grenser og etablerer seg her, enten vi vil det eller ei. Selvsagt skal vi sørge for at det skjer under ordnede forhold, men å tro at det skjer under de forhold vi selv kjenner fra før er urealistisk. Det blir som å forsøke å få vann til å renne oppover.

Hvordan i all verden skal vi klare å skape endring, når vi ikke en gang er i stand til å akseptere endringer skapt av andre?

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt