Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Bærtur

12.05.16

Det hender jeg koder litt til privat bruk. For eksempel «Bærtur» som jeg bruker til å vise turer jeg har gått med GPS, på kart fra Kartverket. Strengt tatt er det ikke veldig mye koding, da det er biblioteker som gjør det vesentligste av jobben, men dette er altså funksjonaliteten jeg har skrevet for Bærtur:

  • Last opp filer i GPX-format. Disse produseres av GPS-en din og er et spor av en tur du har gått.
  • Liste over alle opplastede turer i omvendt kronologisk rekkefølge.
  • Vis opplastede turer på kart fra Kartverket.
  • Vis et bestemt punkt på kartet med en kartnål og en kartnål for parkering. Fint hvis du vil vise et turmål og et forslag til parkering.

Bærtur kjører altså i nettleseren og du trenger et webhotell eller liknende med støtte for PHP for å kjøre. Alt du trenger å vite for å komme i gang finner du på GitHub.

Utover dette har Bærtur en fri lisens, det vil si at du kan laste det ned og bruke slik du selv ønsker, inkludert muligheten til å gjøre endringer slik lisensen beskriver. Skulle du gjøre forbedringer er du hjertelig velkommen til å legge inn en pull request på GitHub.

Bærtur er igjen heftig inspirert av Atles quick and dirty hack for formålet. Takk til Atle!

God tur!

Programvare WWW

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler