Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-42)

21.10.16

Denne uken

 1. Webinar om DevOps med Gene Kim teknologi
 2. Hva er en container og hvorfor er det smart? teknologi
 3. Google faktasjekker artikler samfunn
 4. 5900 nettbutikker skimmer kredittkort netthandel
 5. The Grand Tour moro

1. Live webinar om DevOps i praksis med Gene Kim

Jobber du med teknologi har du sikkert hørt om DevOps. Jobber du med DevOps er det ikke usannsynlig at du har hørt om Gene Kim. Nå holder han live webinar i regi av LeanKit om erfaringene presentert i The DevOps Handbook.

Les hos LeanKit

2. Intro til containere

Du vet kanskje ikke hva en container er og hvorfor du vil ha en container-klar infrastruktur. TechCrunch har en intro for slips og dummies.

Les hos TechCrunch

3. Google faktasjekker artikler

De siste par årene føler jeg at forskningsbaserte sannheter neglisjeres til fordel for antakelser, dogmer og folks eget forgodtbefinnende. Men nå skal Google merke faktasjekkede artikler. Når vil Facebook og Twitter gjøre det samme?

Les hos TechCrunch

4. 5900 nettbutikker skimmer kredittkort

5900 nettbutikker bedriver skimming av kundenes kredittkort, uten å være klar over det. Saken har vakt stor oppsikt og flere norske nettbutikker står på listen. Har du handlet hos en av disse?

Les hos Willem de Groot

5. Fra Top Gear til The Grand Tour

Kan hende du ikke liker bil. Kan hende du til og med ikke liker vulgære mannfolk. Som kjører bil. Men det er vanskelig å mislike trioen fra Top Gear. Snart er de tilbake hos Amazon Prime. Her får du en tjuvtitt.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt