Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-42)

21.10.16

Denne uken

 1. Webinar om DevOps med Gene Kim teknologi
 2. Hva er en container og hvorfor er det smart? teknologi
 3. Google faktasjekker artikler samfunn
 4. 5900 nettbutikker skimmer kredittkort netthandel
 5. The Grand Tour moro

1. Live webinar om DevOps i praksis med Gene Kim

Jobber du med teknologi har du sikkert hørt om DevOps. Jobber du med DevOps er det ikke usannsynlig at du har hørt om Gene Kim. Nå holder han live webinar i regi av LeanKit om erfaringene presentert i The DevOps Handbook.

Les hos LeanKit

2. Intro til containere

Du vet kanskje ikke hva en container er og hvorfor du vil ha en container-klar infrastruktur. TechCrunch har en intro for slips og dummies.

Les hos TechCrunch

3. Google faktasjekker artikler

De siste par årene føler jeg at forskningsbaserte sannheter neglisjeres til fordel for antakelser, dogmer og folks eget forgodtbefinnende. Men nå skal Google merke faktasjekkede artikler. Når vil Facebook og Twitter gjøre det samme?

Les hos TechCrunch

4. 5900 nettbutikker skimmer kredittkort

5900 nettbutikker bedriver skimming av kundenes kredittkort, uten å være klar over det. Saken har vakt stor oppsikt og flere norske nettbutikker står på listen. Har du handlet hos en av disse?

Les hos Willem de Groot

5. Fra Top Gear til The Grand Tour

Kan hende du ikke liker bil. Kan hende du til og med ikke liker vulgære mannfolk. Som kjører bil. Men det er vanskelig å mislike trioen fra Top Gear. Snart er de tilbake hos Amazon Prime. Her får du en tjuvtitt.

Les hos Ars Technica

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt