Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-44)

04.11.16

Denne uken

 1. Bitcoin og Blockchain
 2. Tesla starter salg av selvkjørende biler
 3. Viktigheten av slack i produktutvikling
 4. Staten utkonkurrerer private bedrifter
 5. Folk gjør bedre jobb når sjefen ikke henger over skulderen

1. Bitcoin og Blockchain

Jeg har brukt en del tid det siste året på å lese meg opp på Bitcoin og Blockchain. Kan teknologien potensielt ta rotta på bankene? Khan Academy har en lang videoserie om Bitcoin som bygger på Blockchain.

Se hos Khan Academy

2. Tesla starter salg av selvkjørende biler

Tesla har så langt levert biler som «bare» har autopilot. Nå starter de salget av selvkjørende biler. Første spiker i kista for drosjenæringen? Trenger vi i det hele tatt å eie vår egen bil? Men vilkårene ser kjipe ut.

Se hos Tesla

3. Viktigheten av slack i produktutvikling

Henrik Kniberg er en av mine beste kilder til kunnskap om hvordan man organiserer og gjennomfører utvikling av digitale produkter. Denne gangen skriver han om viktigheten av å planlegge med slack.

Les hos Henrik Kniberg

4. Staten utkonkurrerer private bedrifter

Jeg har lenge klaget over at staten tramper i andres bed når de utvikler IT-løsninger. Ikke alle IT-løsninger, selvfølgelig, men noen. Nå begynner også bransjeorganisasjonene å klage over problemet.

Les hos NRK

5. Folk gjør bedre jobb når sjefen ikke henger over skulderen

Du trenger ikke å fortelle alt til alle alltid. Ofte leverer du bedre resultat når du får arbeide i fred.

Les hos Psychology Today

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt