Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-45)

11.11.16

Denne uken

  1. Teknologitrender for november 2016
  2. De som vokter internett
  3. Gründere tar et oppgjør med norsk politikk
  4. NAV-ansatte snoker i dine opplysninger
  5. Blir Norge irrelevante i den digitale transformasjonen?

1. Teknologitrender for november 2016

ThoughtWorks er velkjent for sin teknologiradar som tar for seg hvilke teknologitrender du bør adoptere, beholde eller forkaste innen kategoriene teknikker, verktøy, plattformer og språk og rammeverk. En fin indikator for å se om det du driver med er hot or not. Radaren oppdateres jevnlig.

Les hos ThoughtWorks

2. De som vokter internett

Sikkerheten til internett er i hendene på 14 personer i form av syv kryptografiske nøkkelpar. Har du kontroll på disse, vil du kunne omdirigere trafikken på nettet. NRK har en utmerket artikkel som beskriver de mest sentrale komponentene på internett og hvordan de beskyttes mot stadig nye trusler.

Les hos NRK

3. Gründere tar et oppgjør med norsk politikk

I et nytt manifest tar flere av gründere til orde for å bruke to prosent av oljefondet på oppstartsbedrifter, samt opprette et superfond på ti milliarder kroner. Jeg er usikker på hvorvidt en slik pengebruk vil de nødvendige samfunnsmessige gevinstene vi trenger, men jeg er helt enig i at dagens politikk ikke er rustet for det grønne skiftet og nødvendig omstilling av arbeidsplasser.

Les hos Dagens Næringsliv

4. NAV-ansatte snoker i dine opplysninger

NAV-ansatte snoker på seg selv, kjendiser, familie og venner, viser en ny rapport. De besitter tilgang til store mengder data og bekrefter tidligere påstander om at innsamlede data misbrukes til andre formål enn hva de var tiltenkt.

Les hos NRK

5. Blir Norge irrelevante i den digitale transformasjonen?

Våre folkevalgte har fortsatt ikke tatt inn over seg smellen i oljebransjen og at oljen nå er i ferd med å bli så upopulær og lite lønnsom at vi raskt bør finne andre måter å finansiere velferdsstaten på. I en kronikk i Aftenposten peker Frode Eilertsen på at vi er i ferd med å gjøre oss selv irrelevante i transformasjonen som skjer i bransje etter bransje.

Les hos Aftenposten

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler