Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Insecurity of Things

15.11.16

Man skulle kanskje tro at en teknologiglad teknologioptimist har huset fullt av smarte, internettilkoblede dingser. Det har jeg ikke, og det er et bevisst valg.

I disse dager får man mye rart som man kan koble til internett. Vannkokere, lyspærer, varmeovner, termostater, røykvarslere, vaskemaskiner, kjøleskap, dørlåser, stekeovner, kaffetraktere og hva vet jeg.

Jeg kunne skrevet mye for å forklare hvorfor vi ikke har mange slike dingser i huset. Imidlertid demonstrerer disse to videoene godt hva som skjer når fremmede tar over lyspærene i huset ditt.

Og dette er bare starten. Hva skjer når noen stenger ned varmen i huset eller tar vaskemaskinen i husarrest med trusler om å kokevaske innholdet? Nekter å låse opp døren din, eller åpner den for uvedkommende?

Paranoid, tenker du kanskje? Vel, selv verdens mest anerkjente sikkerhetseksperter er bekymret.

Inntil sikkerhet beviselig er på agendaen til produsentene av slike enheter, sitter jeg på gjerdet og venter, mens jeg styrer vannkokeren manuelt. Enkelt og greit.

Duppeditter Frustrasjoner Programvare WWW

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler