Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Arlo

21.11.16

Arlo er trådløse overvåkningskameraer produsert av Netgear. Vi har hatt flere kamera i drift halvannet års tid. Her er våre erfaringer.

Tradisjonelt har nettverkskameraer bydd på noen utfordringer. De har vært dyre, de krever strøm, de krever nettverk og brukervennligheten har vært elendig. Om ikke disse utfordringene er løst med Arlo, har Netgear i hvert fall gjort et forsøk.

Du kjøper en basestasjon og ett eller flere kamera som automatisk kobler seg trådløst til basestasjonen. Kameraene går på batteri, er magnetiske og tåler å plasseres utendørs, dermed kan du i praksis sette dem hvor som helst. Magnetfeste til montering følger med.

I pakken

 • Trådløs basestasjon og alt du trenger for å koble denne til ruteren din med en nettverkskabel.
 • Ett eller flere kamera, avhengig av hvilken pakke du kjøper.
 • Magnetiske fester for kameraene, slik at du kan henge dem der du vil.
 • Engangsbatterier til kameraene.

Fordeler

Arlos fordeler er ganske åpenbare:

 • Krever ikke kablet strøm eller nettverk.
 • Tåler vann og kulde og kan plasseres ute.
 • Små og enkle å gjemme vekk.
 • Magnetfester for plassering der du ønsker.
 • Gratis konto for lagring av videoer inntil 1 GB eller 1 uke.
 • App med push-varsler og mulighet for live-video.
 • Brukervennlig webløsning og app hvor du kan administrere løsningen og gi andre tilgang.
 • Ingen plundring med port forwarding som tradisjonelle kamera trenger, alt funker ut av boksen.
 • Kameraene er for det vesentlig hvite. For et overvåkningskamera blir dette i overkant synlig, derfor selger Netgear skins i forskjellige farger.
 • Godt nettsamfunn hvor man kan foreslå forbedringer eller be om hjelp.

Ulempler

Alle nye produkter har sine ulemper. Også Arlo.

 • Det var en del bugs i begynnelsen, men dette begynner å bli bedre. Både programvaren i skyen, appen og programvaren på kameraene har blitt oppdatert flere ganger, men har fortsatt forbedringspotensial.
 • Skytjenesten tilbyr ikke et åpent API. Kan hende dette kommer senere, men det er ikke annonsert.
 • Basestasjonen etablerer et eget, synlig trådløst nettverk på 2,4 GHz-båndet kanal 6. Ingen av delene er det mulig å endre.
 • Kameraene har tidvis vært ustabile hvor det ikke har vært mulig å koble til. Jeg har også hatt behov for å nullstille basestasjonen flere ganger og sette opp systemet på nytt. Produktet fremstår i det hele tatt som ustabilt og upålitelig, noe som er kjedelig for et produkt som skal tilby deg nettopp trygghet.
 • Kameraene suger strøm. Mye strøm! Kameraene som står ute har behov for å lades hver 14. dag når det er kaldt. Jeg lader batterier til krampa tar meg.
 • Hvert kamera benytter fire batterier av typen CR123. Koster ca. 60,- kroner stykket (!) for engangsbatterier og ca. 100,- kroner for oppladbare.
 • Strømstyringen av kameraene virker ikke optimal. Med nyoppladede batterier rapporterer Arlo om 8 % gjenværende strøm.
 • Forrige punkt henger sammen med kapasiteten på batteriene du kjøper. Noen CR123-batterier har høyere kapasitet enn andre. Nitecore sine skal visstnok være de beste.
 • Bevegelsessensoren fungerer ikke gjennom glass. Du kan f.eks. ikke ha et kamera stående i vinduet i gangen og få varsler om bevegelse utenfor inngangsdøra. (Men selve kameraet fungerer selvfølgelig gjennom vinduet hvis du vil se live-bilder.)
 • Netgear engasjerer seg i varierende grad i diskusjoner på forumet deres. Dette burde være deres foretrukne kanal for å innhente tilbakemeldinger — gode som dårlige — fra kundene. Dessverre benytter de seg ikke godt av denne muligheten.
 • Webløsningen er Flash-basert. I 2016.

Konklusjon

Hvis du spør meg om jeg hadde kjøpt Arlo igjen, er jeg usikker. Jeg tror egentlig ikke det. Konseptet er veldig bra, men ustabiliteten og problemene med batteriene står på ingen måte i stil til prisen. Det første kan løses gjennom oppdateringer av programvaren, noe Netgear åpenbart gjør. Det siste er det lite å gjøre med, annet enn med oppdatert firmware som ikke suger like mye strøm.

Da hadde jeg heller vurdert Arlo Pro, som — så vidt jeg kan se — er en revidert modell av Arlo hvor de har forsøkt å utbedre punktene jeg her kritiserer.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt