Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-47)

25.11.16

Denne uken

 1. Vi trenger krypto som aldri før Sikkerhet
 2. Britene vedtar lov om massiv overvåking Personvern
 3. Hvor utbredt er Lean? Teknologiledelse
 4. Schibsted presenterer sin Future Report Disrupt or die
 5. Økologisk mat er ikke bærekraftig Miljø

1. Vi trenger krypto som aldri før

Når Donald Trump har snakket om å fengsle sine motstandere og kritisk presse, har han vist oss hvorfor vi trenger kryptering så politikere, journalister og vi andre kan skjule vår kommunikasjon fra myndigheter og andre uvedkommende. Ja, for du tror vel ikke at journalister og kritikere ikke er under angrep allerede?

Les hos Bruce Schneier

2. Britene vedtar lov om massiv overvåking

«The law will force internet providers to record every internet customer’s top-level web history in real-time for up to a year, which can be accessed by numerous government departments; force companies to decrypt data on demand and even disclose any new security features in products before they launch.»

Les hos ZDNet

3. Hvor utbredt er Lean?

Smidig, eller Lean som man gjerne kaller det når man tar fagdisiplinen ut i flere fagområder enn IT, er enkle metoder for å administrere komplekse arbeidsprosesser. Konsulentselskapet LeanKit tar en titt på utbredelse og bruk av Lean i forskjellige bransjer og organisasjoner.

Les hos LeanKit

4. Schibsted presenterer sin Future Report

Hva tenker Schibsted om trender som påvirker teknologi, virksomheter og folks hverdag? Detaljene finner du i deres Future Report.

Les hos Schibsted

5. Økologisk mat er ikke bærekraftig

Økologisk mat er verken bedre for miljøet, mer næringsrikt eller tryggere enn tradisjonelle matvarer. I virkeligheten er det meste en markedsføringshype.

Les hos Aftenposten

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Micro-Generation Born Between 1977-1983 Given New Name

  If you were born between 1977-1983, you’ve likely been nodding along in agreement. While this window is only seven years wide, we are a cohort that grew up between two very different cohorts—the Gen-Xers and the Millennials. We are the bridge from analog to digital, and for that reason, Woodman, Associate Professor of Sociology, is now classifying us as Xennials.

 • What’s my job again? Three steps to promote value within an Agile team | ThoughtWorks

  Agility is a mindset — a culture that depends on each and every one of us. It’s the belief that each person can contribute unique value to a project. This is challenging — many of us aren’t used to the level of ownership, collaboration, flexibility and disruptive thinking that Agile demands.

 • Chris Slane’s privacy-oriented editorial cartoons are painfully funny – Boing Boing

  Online privacy is pretty much a dumpster-fire, but it’s a funny dumpster fire in the world of Kiwi editorial cartoonist Chris Slane, whose one-panel strips are hilarious in a kind of oh-shit-we’re-doomed kind of way.

 • Kristin Clemets blogg

  Det har vært trist å følge norsk politikk denne uken. Men kanskje kan det komme noe godt ut av det. For kanskje kan våre politikere nå rette blikket fremover og erkjenne farene ved forfall og forsøpling av den politiske debatten.

 • The 600+ Companies PayPal Shares Your Data With - Schneier on Security

  One of the effects of GDPR – the new EU General Data Protection Regulation – is that we’re all going to be learning a lot more about who collects our data and what they do with it. Consider PayPal, that just released a list of over 600 companies they share customer data with.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt