Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2016-47)

25.11.16

Denne uken

  1. Vi trenger krypto som aldri før Sikkerhet
  2. Britene vedtar lov om massiv overvåking Personvern
  3. Hvor utbredt er Lean? Teknologiledelse
  4. Schibsted presenterer sin Future Report Disrupt or die
  5. Økologisk mat er ikke bærekraftig Miljø

1. Vi trenger krypto som aldri før

Når Donald Trump har snakket om å fengsle sine motstandere og kritisk presse, har han vist oss hvorfor vi trenger kryptering så politikere, journalister og vi andre kan skjule vår kommunikasjon fra myndigheter og andre uvedkommende. Ja, for du tror vel ikke at journalister og kritikere ikke er under angrep allerede?

Les hos Bruce Schneier

2. Britene vedtar lov om massiv overvåking

«The law will force internet providers to record every internet customer’s top-level web history in real-time for up to a year, which can be accessed by numerous government departments; force companies to decrypt data on demand and even disclose any new security features in products before they launch.»

Les hos ZDNet

3. Hvor utbredt er Lean?

Smidig, eller Lean som man gjerne kaller det når man tar fagdisiplinen ut i flere fagområder enn IT, er enkle metoder for å administrere komplekse arbeidsprosesser. Konsulentselskapet LeanKit tar en titt på utbredelse og bruk av Lean i forskjellige bransjer og organisasjoner.

Les hos LeanKit

4. Schibsted presenterer sin Future Report

Hva tenker Schibsted om trender som påvirker teknologi, virksomheter og folks hverdag? Detaljene finner du i deres Future Report.

Les hos Schibsted

5. Økologisk mat er ikke bærekraftig

Økologisk mat er verken bedre for miljøet, mer næringsrikt eller tryggere enn tradisjonelle matvarer. I virkeligheten er det meste en markedsføringshype.

Les hos Aftenposten

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler