Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Litt om medlemsfordeler

07.12.16

En gang i mellom dukker det opp noe som tilsynelatende ser ut som gode tilbud. I dag kom jeg over et tilbud på drivstoff: 50 øre i rabatt per liter, dersom du er medlem av en kundeklubb og har deres kredittkort. Ingen gebyrer og 45 dager rentefri kreditt. Her må de da være penger å spare? Eller?

Vi kjører ca. 17 000 kilometer i året, med et snittforbruk på ca. 0,6 liter på mila, hvilket vil si ca. 1020 liter drivstoff i året. Antar vi en gjennomsnittlig drivstoffpris gjennom året på 12,25 kroner per liter, koster drivstoffet oss 12 495,- kroner i året.

Så til den interessante delen: hvor mye sparer vi ved å trekke fra 50 øre per liter drivstoff? Hvis drivstoffprisen synker til 11,75 kroner per liter vil drivstoffet koste 11 985,- kroner i året, altså 510,- kroner mindre enn hvis man ikke benytter seg av tilbudet.

For all del, 500,- kroner er også penger. Men ikke nok til at jeg vil ha et kredittkort hvor jeg får ekstra arbeid med å betale regningene hver måned. Eller til at jeg vil ha et kredittkort med ukjent håndtering av mine personopplysninger. Videre forutsetter regnestykket at vi fyller hos akkurat denne drivstoffkjeden hver gang, noe som sjelden er tilfelle.

Poenget her er enkelt: det er lett å la seg blende av tilsynelatende gode tilbud. Men gjør deg selv en tjeneste og sett opp et enkelt regnestykke for å se om det er verdt det.

Foto: Credit Cards av Sean MacEntee, lisensiert under CC BY 2.0.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Frustrasjoner

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler