Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martins Makerspace

04.01.17

Da jeg gikk på videregående skole startet jeg på tømrerlinja og gikk der i to år. Jeg har alltid vært glad i å lage ting og se resultater. Lite blir mer konkret enn det man bygger selv.

I parallell med dette hadde jeg en sterk interesse for teknologi. Jeg skrudde sammen mine egne datamaskiner og lærte meg enkel programmering. Etter to år på tømrerlinja hoppet jeg av og brukte det tredje året til å skaffe meg generell studiekompetanse, før jeg gikk videre og tok en høyere teknologiutdannelse.

Siden den gang har folk fra tid til annen spurt om jeg synes årene på tømrerlinja var bortkastet, siden jeg ikke endte opp med å bli tømrer eller noe der omkring. Det synes jeg ikke. Tvert i mot! De to årene på tømrerlinja er forsatt to av de mest nyttige årene jeg har hatt gjennom all skolegang.

Da jeg senere studerte teknologi, lærte jeg for eksempel å programmere i Pascal og Delphi, mens jeg i metodefagene lærte om FAURIDA, metoden vi i dag kjenner som vannfall. I dag er lite av det jeg lærte på studiene relevant.

Jeg pleier av og til å fleipe litt og si at det er fint med en utdannelse, men det er ikke dumt å kunne noe i tillegg. Årene på tømrerlinja har jeg alltid hatt bruk for, enten jeg har totalrenovert stue og kjøkken, eller snekret terrasse og utebod.

Jeg mekker mye rart hjemme, alt fra enkel programmering til støping av håndvask. Strengt tatt er det en skam at alt for lite av deles med deg som leser. Derfor har jeg nå opprettet kategorien «Martins Makerspace». Jeg håper du liker den. La meg gjerne vite hva du synes. I mellomtiden kan du titte på et par prosjekter.

Liten men tung håndvask støpt i betong til toalett hjemme. Prosjektbeskrivelse kommer senere.

Håndvask

Hyttemøbler i grove dimensjoner under utarbeidelse. Målet var kule utemøbler som ingen kunne stjele.

Hyttemøbler

Kjellerboden ble pusset opp i fjor. All innmat ble tatt ut og ny ble plassbygget med 80 cm dype hyller med integrert belysning. Et sted må man jo oppbevare alt utstyret som skal til… Metaboden, kaller jeg den.

Kjellerboden

Snekker’n sjøl bruker svigerfars låve som verksted.

Snekker'n

Betongbokstaver. Spør ikke hva jeg skal med dem.

Betongbokstaver

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt