Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martins Makerspace

04.01.17

Da jeg gikk på videregående skole startet jeg på tømrerlinja og gikk der i to år. Jeg har alltid vært glad i å lage ting og se resultater. Lite blir mer konkret enn det man bygger selv.

I parallell med dette hadde jeg en sterk interesse for teknologi. Jeg skrudde sammen mine egne datamaskiner og lærte meg enkel programmering. Etter to år på tømrerlinja hoppet jeg av og brukte det tredje året til å skaffe meg generell studiekompetanse, før jeg gikk videre og tok en høyere teknologiutdannelse.

Siden den gang har folk fra tid til annen spurt om jeg synes årene på tømrerlinja var bortkastet, siden jeg ikke endte opp med å bli tømrer eller noe der omkring. Det synes jeg ikke. Tvert i mot! De to årene på tømrerlinja er forsatt to av de mest nyttige årene jeg har hatt gjennom all skolegang.

Da jeg senere studerte teknologi, lærte jeg for eksempel å programmere i Pascal og Delphi, mens jeg i metodefagene lærte om FAURIDA, metoden vi i dag kjenner som vannfall. I dag er lite av det jeg lærte på studiene relevant.

Jeg pleier av og til å fleipe litt og si at det er fint med en utdannelse, men det er ikke dumt å kunne noe i tillegg. Årene på tømrerlinja har jeg alltid hatt bruk for, enten jeg har totalrenovert stue og kjøkken, eller snekret terrasse og utebod.

Jeg mekker mye rart hjemme, alt fra enkel programmering til støping av håndvask. Strengt tatt er det en skam at alt for lite av deles med deg som leser. Derfor har jeg nå opprettet kategorien «Martins Makerspace». Jeg håper du liker den. La meg gjerne vite hva du synes. I mellomtiden kan du titte på et par prosjekter.

Liten men tung håndvask støpt i betong til toalett hjemme. Prosjektbeskrivelse kommer senere.

Håndvask

Hyttemøbler i grove dimensjoner under utarbeidelse. Målet var kule utemøbler som ingen kunne stjele.

Hyttemøbler

Kjellerboden ble pusset opp i fjor. All innmat ble tatt ut og ny ble plassbygget med 80 cm dype hyller med integrert belysning. Et sted må man jo oppbevare alt utstyret som skal til… Metaboden, kaller jeg den.

Kjellerboden

Snekker’n sjøl bruker svigerfars låve som verksted.

Snekker'n

Betongbokstaver. Spør ikke hva jeg skal med dem.

Betongbokstaver

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt