Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Martins Makerspace

04.01.17

Da jeg gikk på videregående skole startet jeg på tømrerlinja og gikk der i to år. Jeg har alltid vært glad i å lage ting og se resultater. Lite blir mer konkret enn det man bygger selv.

I parallell med dette hadde jeg en sterk interesse for teknologi. Jeg skrudde sammen mine egne datamaskiner og lærte meg enkel programmering. Etter to år på tømrerlinja hoppet jeg av og brukte det tredje året til å skaffe meg generell studiekompetanse, før jeg gikk videre og tok en høyere teknologiutdannelse.

Siden den gang har folk fra tid til annen spurt om jeg synes årene på tømrerlinja var bortkastet, siden jeg ikke endte opp med å bli tømrer eller noe der omkring. Det synes jeg ikke. Tvert i mot! De to årene på tømrerlinja er forsatt to av de mest nyttige årene jeg har hatt gjennom all skolegang.

Da jeg senere studerte teknologi, lærte jeg for eksempel å programmere i Pascal og Delphi, mens jeg i metodefagene lærte om FAURIDA, metoden vi i dag kjenner som vannfall. I dag er lite av det jeg lærte på studiene relevant.

Jeg pleier av og til å fleipe litt og si at det er fint med en utdannelse, men det er ikke dumt å kunne noe i tillegg. Årene på tømrerlinja har jeg alltid hatt bruk for, enten jeg har totalrenovert stue og kjøkken, eller snekret terrasse og utebod.

Jeg mekker mye rart hjemme, alt fra enkel programmering til støping av håndvask. Strengt tatt er det en skam at alt for lite av deles med deg som leser. Derfor har jeg nå opprettet kategorien «Martins Makerspace». Jeg håper du liker den. La meg gjerne vite hva du synes. I mellomtiden kan du titte på et par prosjekter.

Liten men tung håndvask støpt i betong til toalett hjemme. Prosjektbeskrivelse kommer senere.

Håndvask

Hyttemøbler i grove dimensjoner under utarbeidelse. Målet var kule utemøbler som ingen kunne stjele.

Hyttemøbler

Kjellerboden ble pusset opp i fjor. All innmat ble tatt ut og ny ble plassbygget med 80 cm dype hyller med integrert belysning. Et sted må man jo oppbevare alt utstyret som skal til… Metaboden, kaller jeg den.

Kjellerboden

Snekker’n sjøl bruker svigerfars låve som verksted.

Snekker'n

Betongbokstaver. Spør ikke hva jeg skal med dem.

Betongbokstaver

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Martins Makerspace

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler