Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-01)

06.01.17

Denne uken

 1. Hva er blockchain? Disrupt or die
 2. Hvordan fungerer en selvkjørende bil? Disrupt or die
 3. Hva koster det å drifte i skyen? Teknologiledelse
 4. Hvordan fungerer GitHub? Programvare
 5. Fyller du huset med usikre nettilkoblede dingser? Sikkerhet

1. Hva er blockchain?

Bitcoin og blockchain nevnes ofte i samme åndedrag, men er to forskjellige ting. Bitcoin er valutaen, blockchain er den underliggende teknologien som kan benyttes til langt mer enn bare finanstransaksjoner.

Les hos Sprint Consulting

2. Hvordan fungerer en selvkjørende bil?

Selvkjørende (autonome) biler er på alles lepper om dagen. Det finnes forskjellige nivåer av autonomi og hvordan de fungerer. Teknisk ukeblad gir en lettfattelig innføring til deg som venter i spenning på når du slipper å kjøre selv.

Les hos Teknisk Ukeblad

3. Hva koster det å drifte i skyen?

Skyen er den hellige gral. Eller er den egentlig det? Det er mye du må vite om drift for å avgjøre hvorvidt skydrift er noe for deg eller din virksomhet, blant annet litt om hvordan du sammenlikner kostnader.

Les hos Bekk Consulting

4. Hvordan fungerer GitHub?

Vanker du i teknologikretser har du garantert hørt om GitHub. Men hva er egentlig GitHub og hvordan fungerer det? Du vet vel at jeg har noen enkle repos på GitHub? (Via Boing Boing)

Se hos GitHub på YouTube

5. Fyller du huset med usikre nettilkoblede dingser?

Simen Sommerfeldt er ikke nådig: «Å fylle huset med ting som er koblet på nettet er som å la en full gal mann gå løs i huset med motorsag. Det kan jo gå bra, men i lengden gjør det sannsynligvis ikke det.»

Les hos Noroff

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

 • Google Wifi lanseres i Norge i dag - Tek.no

  Mesh-nettverk har vært i vinden det siste året, men spesielt én aktør har glimret med sitt fravær i Norge så langt, nemlig Google. 

  Det blir det en endring på nå. Google melder at mesh-systemet Google Wifi er tilgjengelig i butikker fra og med i dag. 

 • The Beginner's Guide to IFTTT

  In our new series Getting It, we’ll give you all you need to know to get started with and excel at a wide range of technology, both on and offline. Here, we’re arming you with everything you need to know to master the world of IFTTT.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt