Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-01)

06.01.17

Denne uken

 1. Hva er blockchain? Disrupt or die
 2. Hvordan fungerer en selvkjørende bil? Disrupt or die
 3. Hva koster det å drifte i skyen? Teknologiledelse
 4. Hvordan fungerer GitHub? Programvare
 5. Fyller du huset med usikre nettilkoblede dingser? Sikkerhet

1. Hva er blockchain?

Bitcoin og blockchain nevnes ofte i samme åndedrag, men er to forskjellige ting. Bitcoin er valutaen, blockchain er den underliggende teknologien som kan benyttes til langt mer enn bare finanstransaksjoner.

Les hos Sprint Consulting

2. Hvordan fungerer en selvkjørende bil?

Selvkjørende (autonome) biler er på alles lepper om dagen. Det finnes forskjellige nivåer av autonomi og hvordan de fungerer. Teknisk ukeblad gir en lettfattelig innføring til deg som venter i spenning på når du slipper å kjøre selv.

Les hos Teknisk Ukeblad

3. Hva koster det å drifte i skyen?

Skyen er den hellige gral. Eller er den egentlig det? Det er mye du må vite om drift for å avgjøre hvorvidt skydrift er noe for deg eller din virksomhet, blant annet litt om hvordan du sammenlikner kostnader.

Les hos Bekk Consulting

4. Hvordan fungerer GitHub?

Vanker du i teknologikretser har du garantert hørt om GitHub. Men hva er egentlig GitHub og hvordan fungerer det? Du vet vel at jeg har noen enkle repos på GitHub? (Via Boing Boing)

Se hos GitHub på YouTube

5. Fyller du huset med usikre nettilkoblede dingser?

Simen Sommerfeldt er ikke nådig: «Å fylle huset med ting som er koblet på nettet er som å la en full gal mann gå løs i huset med motorsag. Det kan jo gå bra, men i lengden gjør det sannsynligvis ikke det.»

Les hos Noroff

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt