Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Æ

09.01.17

Etter en intens markedskampanje lanserte REMA 1000 nylig fordelsprogrammet Æ. De har pakket programmet pent inn, med egen app og påstander som at «REMA 1000 ruster til priskrig med personlige priser».

Koker man Æ ned til beinet så inngår du en avtale med REMA 1000, omtrent som følger:

  • Du gir REMA 1000 innsikt i dine handlevaner hos dem
  • REMA 1000 gir deg deretter 10 % rabatt på de 10 varene du handler mest

Det virker åpenbart hvorfor REMA 1000 gjør dette. De har tidligere ikke hatt noe fordelsprogram, kun reklamert med lave priser, og har derfor aldri hatt innsikt i hvem som kjøper hva hos dem.

Det får de nå, og de kjøper det av deg ved å gi deg 10 % rabatt på de 10 varene du handler mest. Eller, som noen skrev på Facebook, du selger 100 % av dine handlevaner i bytte mot 10 % rabatt på dine 10 mest kjøpte varer.

Jeg kommer ikke til å bruke Æ med det første. Til det er oppsiden for liten. 10 % rabatt på bleier blir ikke akkurat noen sydenferie. Jeg har ingenting i mot fordelsprogrammer, og jeg benytter dem selv der jeg synes det passer å selge mine handlevaner, men jeg kan ikke se at Æ tilfører markedet noe nytt. Trumf fra NorgesGruppen, som fungerer ganske likt, har vi hatt i 20 år. Og de har varslet krig.

REMA 1000 beveger seg med dette vekk fra deres gamle slagord om at det enkle er ofte det beste.

Disrupt or die Teknologiledelse

Som fast leser kan du bidra til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Bli bidragsyter

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i Posten Norge AS. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub Thingiverse SlideShare Hold deg oppdatert

© 1995-2021 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler