Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-03)

20.01.17

Denne uken

 1. Uber i Google Maps Disrupt or die
 2. Derfor tar klimaskeptikeren feil Miljø
 3. Kom i gang med Raspberry Pi Duppeditter
 4. Facebook-tiltak mot falske nyheter Politikk
 5. Klar tale til Trump fra pressen Politikk

1. Uber i Google Maps

Mens vi her hjemme fjoller rundt og avskilter Uber-sjåfører, bygger Google inn støtte for å bestille Uber direkte i Google Maps.

Les hos Ars Technica

2. Derfor tar klimaskeptikeren feil

Neste gang du diskuterer med en klimaskeptiker, kan du trekke frem disse faktaopplysningene fra SINTEF i diskusjonen. (Gitt at det hjelper i det post-faktuelle samfunn, selvfølgelig.)

Les hos SNITEF

3. Kom i gang med Raspberry Pi

Lyst på en Raspberry Pi, men usikker på hvor du skal starte? Til tross for at videoen er sponset av harddiskprodusenten Western Digital er den et fint sted å starte.

Se hos Make:

4. Facebook-tiltak mot falske nyheter

Falske nyheter har blitt et begrep det siste året; at usanne nyheter spres for å få folk til å tro noe annet enn det som faktisk er korrekt. Spesielt i presidentvalget i USA så vi en oppblomstring. Facebook har lenge fått kritikk for å ikke flagge slike nyheter, nå kommer de endelig med tiltak, selv om kritikerne ikke nødvendigvis overbevises.

Les hos NRK

5. Klar tale til Trump fra pressen

Jeg har lenge hatt et lunkent forhold til pressen i sin helhet. Selv om det mange steder leveres kvalitetsjournalistikk, etterlates et inntrykk av at klikk og annonsevisninger teller mer. Dette åpne brevet fra amerikansk presse viser seg slik pressen er på sitt beste og gir håp for de neste fire årene.

Les hos Columbia Journalism Review

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt