Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-03)

20.01.17

Denne uken

  1. Uber i Google Maps Disrupt or die
  2. Derfor tar klimaskeptikeren feil Miljø
  3. Kom i gang med Raspberry Pi Duppeditter
  4. Facebook-tiltak mot falske nyheter Politikk
  5. Klar tale til Trump fra pressen Politikk

1. Uber i Google Maps

Mens vi her hjemme fjoller rundt og avskilter Uber-sjåfører, bygger Google inn støtte for å bestille Uber direkte i Google Maps.

Les hos Ars Technica

2. Derfor tar klimaskeptikeren feil

Neste gang du diskuterer med en klimaskeptiker, kan du trekke frem disse faktaopplysningene fra SINTEF i diskusjonen. (Gitt at det hjelper i det post-faktuelle samfunn, selvfølgelig.)

Les hos SNITEF

3. Kom i gang med Raspberry Pi

Lyst på en Raspberry Pi, men usikker på hvor du skal starte? Til tross for at videoen er sponset av harddiskprodusenten Western Digital er den et fint sted å starte.

Se hos Make:

4. Facebook-tiltak mot falske nyheter

Falske nyheter har blitt et begrep det siste året; at usanne nyheter spres for å få folk til å tro noe annet enn det som faktisk er korrekt. Spesielt i presidentvalget i USA så vi en oppblomstring. Facebook har lenge fått kritikk for å ikke flagge slike nyheter, nå kommer de endelig med tiltak, selv om kritikerne ikke nødvendigvis overbevises.

Les hos NRK

5. Klar tale til Trump fra pressen

Jeg har lenge hatt et lunkent forhold til pressen i sin helhet. Selv om det mange steder leveres kvalitetsjournalistikk, etterlates et inntrykk av at klikk og annonsevisninger teller mer. Dette åpne brevet fra amerikansk presse viser seg slik pressen er på sitt beste og gir håp for de neste fire årene.

Les hos Columbia Journalism Review

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler