Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-03)

20.01.17

Denne uken

 1. Uber i Google Maps Disrupt or die
 2. Derfor tar klimaskeptikeren feil Miljø
 3. Kom i gang med Raspberry Pi Duppeditter
 4. Facebook-tiltak mot falske nyheter Politikk
 5. Klar tale til Trump fra pressen Politikk

1. Uber i Google Maps

Mens vi her hjemme fjoller rundt og avskilter Uber-sjåfører, bygger Google inn støtte for å bestille Uber direkte i Google Maps.

Les hos Ars Technica

2. Derfor tar klimaskeptikeren feil

Neste gang du diskuterer med en klimaskeptiker, kan du trekke frem disse faktaopplysningene fra SINTEF i diskusjonen. (Gitt at det hjelper i det post-faktuelle samfunn, selvfølgelig.)

Les hos SNITEF

3. Kom i gang med Raspberry Pi

Lyst på en Raspberry Pi, men usikker på hvor du skal starte? Til tross for at videoen er sponset av harddiskprodusenten Western Digital er den et fint sted å starte.

Se hos Make:

4. Facebook-tiltak mot falske nyheter

Falske nyheter har blitt et begrep det siste året; at usanne nyheter spres for å få folk til å tro noe annet enn det som faktisk er korrekt. Spesielt i presidentvalget i USA så vi en oppblomstring. Facebook har lenge fått kritikk for å ikke flagge slike nyheter, nå kommer de endelig med tiltak, selv om kritikerne ikke nødvendigvis overbevises.

Les hos NRK

5. Klar tale til Trump fra pressen

Jeg har lenge hatt et lunkent forhold til pressen i sin helhet. Selv om det mange steder leveres kvalitetsjournalistikk, etterlates et inntrykk av at klikk og annonsevisninger teller mer. Dette åpne brevet fra amerikansk presse viser seg slik pressen er på sitt beste og gir håp for de neste fire årene.

Les hos Columbia Journalism Review

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt