Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-04)

27.01.17

Denne uken

 1. Bukken og DDoS-havresekken Sikkerhet
 2. Hvem digitaliserer offentlig sektor? Politikk
 3. Hva betyr delingsøkonomien for norsk økonomi? Disrupt or die
 4. Kom i gang med HTTPS Sikkerhet
 5. TED Talks om sikkerhet Sikkerhet

1. Bukken og DDoS-havresekken

DDoS-angrep fra dårlig sikrede enheter er i ferd med å bli et omfattende problem på nettet. Denne lange men spennende thrilleren fra virkeligheten viser en skitten bransje som tilbyr beskyttelse mot DDoS-angrep de selv står bak. Drøy lesing for den som vil lese hele.

Les hos Brian Krebs

2. Hvem digitaliserer offentlig sektor?

I et innlegg skriver statssekretær Paul Chaffey i KMD om at det skal lønne seg å digitalisere. Jeg finner det veldig hyggelig at det eneste konkrete eksempelet han trekker frem, selv om det selvfølgelig finnes mange andre, er en løsning jeg har produktansvaret for.

Les hos Computerworld

3. Hva betyr delingsøkonomien for norsk økonomi?

Delingsøkonomien er et upresist begrep, men hvilke tjenester finnes egentlig innen denne kategorien i Norge i dag? Og hva betyr den for den norske økonomien, nå og i fremtiden?

Les hos Regjeringen

4. Kom i gang med HTTPS

Mange av oss har en eller annen befatning med et nettsted. Enten privat eller via jobb eller foreninger. Før jul skrev jeg om hvordan du hever sikkerheten med HTTPS. Nå begynner Firefox og Chrome å merke nettsteder uten HTTPS som usikre.

Les hos Ars Technica

5. TED Talks om sikkerhet

IT-sikkerhet har de siste årene blitt et av de viktigste områdene å beherske hvis man arbeider i bransjen. Her er syv TED Talks du kan se om varierte tema innen sikkerhet.

Les hos Computerworld

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • 10 Hidden URLs to Help You Rule the Web

  You’re probably used to bookmarking your favorite sites for easy access, but the web goes much deeper than the top domains you’re familiar with—from your social networks to your email box, having the right URL to hand can enable you to jump right into the page, feature, setting, or search you need. Here are 10 of the most useful ones.

 • En ny gullstandard for personvern

  Fredag før påske presenterte regjeringen en ny personopplysningslov. Loven er det viktigste svaret på hvordan vi skal hindre at private bedrifter eller offentlige myndigheter misbruker våre persondata.

 • Kristin Clemets blogg - Her skriver jeg om ideer, verdier og politikk.

  Men verst er det, såvidt jeg kan bedømme, at hele tonen blant mange av dem som er aktive på Twitter, er blitt så ufordragelig og kald. Mange opptrer dessuten anonymt, samtidig som de i lite hyggelige ordelag omtaler mennesker som deltar med fullt navn.

 • Akimbo: A Podcast from Seth Godin av Seth Godin på Apple Podcasts

  Hvorfor er Facebook og Google blant verdens største selskaper når du ikke betaler for tjenesten?

 • How healthy is the internet?

  Our 2018 compilation of research explains what’s helping and what’s hurting the Internet across five issues, from personal experience to global concerns.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal Send Martin penger via PayPal

© 1995-2018 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt