Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-04)

27.01.17

Denne uken

 1. Bukken og DDoS-havresekken Sikkerhet
 2. Hvem digitaliserer offentlig sektor? Politikk
 3. Hva betyr delingsøkonomien for norsk økonomi? Disrupt or die
 4. Kom i gang med HTTPS Sikkerhet
 5. TED Talks om sikkerhet Sikkerhet

1. Bukken og DDoS-havresekken

DDoS-angrep fra dårlig sikrede enheter er i ferd med å bli et omfattende problem på nettet. Denne lange men spennende thrilleren fra virkeligheten viser en skitten bransje som tilbyr beskyttelse mot DDoS-angrep de selv står bak. Drøy lesing for den som vil lese hele.

Les hos Brian Krebs

2. Hvem digitaliserer offentlig sektor?

I et innlegg skriver statssekretær Paul Chaffey i KMD om at det skal lønne seg å digitalisere. Jeg finner det veldig hyggelig at det eneste konkrete eksempelet han trekker frem, selv om det selvfølgelig finnes mange andre, er en løsning jeg har produktansvaret for.

Les hos Computerworld

3. Hva betyr delingsøkonomien for norsk økonomi?

Delingsøkonomien er et upresist begrep, men hvilke tjenester finnes egentlig innen denne kategorien i Norge i dag? Og hva betyr den for den norske økonomien, nå og i fremtiden?

Les hos Regjeringen

4. Kom i gang med HTTPS

Mange av oss har en eller annen befatning med et nettsted. Enten privat eller via jobb eller foreninger. Før jul skrev jeg om hvordan du hever sikkerheten med HTTPS. Nå begynner Firefox og Chrome å merke nettsteder uten HTTPS som usikre.

Les hos Ars Technica

5. TED Talks om sikkerhet

IT-sikkerhet har de siste årene blitt et av de viktigste områdene å beherske hvis man arbeider i bransjen. Her er syv TED Talks du kan se om varierte tema innen sikkerhet.

Les hos Computerworld

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Martin skriver regelmessig om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Få nye artikler via e-post:

Flere artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Lest av Martin

 • Save Space on Your iPhone By Changing this iOS 11 Camera Setting

  With iOS 11, Apple introduced the HEIF format for photos. HEIF stands for “High Efficiency Image Format,” and allows the photos you take on your phone to be squished down to the smallest possible size without losing quality.

 • Why Not to Work for a Big Tech Company – Hacker Noon

  No tech company is perfect and they all have flaws. Any publicly-traded or VC-backed company is obligated to make a profit for its shareholders. That rule applies to Silicon Valley as much as it does for big banks. If you really want to change the world, start your own company. Join a non-profit. Run for public office. Just don’t carry the delusion that by working for a big tech company you are better or different from everyone else.

 • Den siste villmarka

  Vi snakker om villmark hele tida, men nesten ingen av oss vet hva vi snakker om, meg selv inkludert. Begrepet har blitt en romantisk floskel, en referanse til noe opprinnelig og urørt, tømt for innhold, fiktivt, fordi den naturtypen det betegner om noen få år ikke lenger vil eksistere.

 • 7 Overlooked Biases That Creep Into Your Work (And Undermine Its Success)

  the brain creates shortcuts in order to make fast decisions when it hits information or inspiration overload. These shortcuts form unconscious biases so it’s easier for your brain to categorize information and make quick judgments over and over again.

 • Tre utfordringer for digitalt lederskap | Birger Magnus - Aftenposten

  Mange hevder at «digitale hoder» hurtig må erstatte ledere og styremedlemmer som er for tungbeinte til å møte de nye utfordringene. Dette er i beste fall en upresis anbefaling, jeg tror faktisk den også bommer på mål. Lederoppgavene må fornyes dramatisk for å lykkes digitalt.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin arbeider til daglig som direktør for produkt- og forretningsutvikling i et av Norges største selskaper. Les mer...

 

Facebook Twitter Instagram LinkedIn GitHub SlideShare Martin Koksrud Bekkelunds RSS-kanal

© 1995-2017 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontakt