Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Endelig helg (2017-04)

27.01.17

Denne uken

  1. Bukken og DDoS-havresekken Sikkerhet
  2. Hvem digitaliserer offentlig sektor? Politikk
  3. Hva betyr delingsøkonomien for norsk økonomi? Disrupt or die
  4. Kom i gang med HTTPS Sikkerhet
  5. TED Talks om sikkerhet Sikkerhet

1. Bukken og DDoS-havresekken

DDoS-angrep fra dårlig sikrede enheter er i ferd med å bli et omfattende problem på nettet. Denne lange men spennende thrilleren fra virkeligheten viser en skitten bransje som tilbyr beskyttelse mot DDoS-angrep de selv står bak. Drøy lesing for den som vil lese hele.

Les hos Brian Krebs

2. Hvem digitaliserer offentlig sektor?

I et innlegg skriver statssekretær Paul Chaffey i KMD om at det skal lønne seg å digitalisere. Jeg finner det veldig hyggelig at det eneste konkrete eksempelet han trekker frem, selv om det selvfølgelig finnes mange andre, er en løsning jeg har produktansvaret for.

Les hos Computerworld

3. Hva betyr delingsøkonomien for norsk økonomi?

Delingsøkonomien er et upresist begrep, men hvilke tjenester finnes egentlig innen denne kategorien i Norge i dag? Og hva betyr den for den norske økonomien, nå og i fremtiden?

Les hos Regjeringen

4. Kom i gang med HTTPS

Mange av oss har en eller annen befatning med et nettsted. Enten privat eller via jobb eller foreninger. Før jul skrev jeg om hvordan du hever sikkerheten med HTTPS. Nå begynner Firefox og Chrome å merke nettsteder uten HTTPS som usikre.

Les hos Ars Technica

5. TED Talks om sikkerhet

IT-sikkerhet har de siste årene blitt et av de viktigste områdene å beherske hvis man arbeider i bransjen. Her er syv TED Talks du kan se om varierte tema innen sikkerhet.

Les hos Computerworld

Hva er «endelig helg»?

«Endelig helg» er en artikkelserie hvor Martin deler artikler han har lest den siste uken, slik at du har noe å kose deg med gjennom helgen. Artiklene handler for det vesentligste om teknologi og teknologiledelse, men unntak forekommer. Legg igjen din e-postadresse under, så får du «endelig helg» rett i innboksen.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Endelig helg

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler