Martin Koksrud Bekkelund

Martin Koksrud Bekkelund

Teknologi • Samfunn • Politikk

Pris som konkurransefortrinn

08.02.17

Det er mange måter å konkurrere i et marked på. Men av alle alternativene er pris sannsynligvis den dårligste.

Pris skalerer kun én vei: nedover. Da ender du opp i en negativ spiral, hvor alt dreier seg om å kutte kostnader. Og når alt dreier seg om å kutte kostnader, kutter du vekk muligheten til å være innovativ, til å være unik, til å levere best kvalitet og ha best tilgjengelighet.

Den norske landbrukspolitikken er et godt eksempel. Det har vært et ensidig fokus på lave priser i både produsentleddene og dagligvarebransjen. I stedet for å trekke frem alle de gode og varierte produktene man finner i dette landet, har man i stedet valgt at alt skal smake likt, enten det er egg fra Hønefoss eller Hammerfest, eller melk fra Toten eller Trøndelag. Man har effektivt fjernet alle konkurransefortrinnene, og bøndene og forbrukerne står igjen som taperne.

På bunnen er det tett befolket. Markedet er fullt av aktører som kan konkurrere på pris. Kunsten er å skape betalingsvilje for den kvaliteten du leverer. Hva enn som blir ditt konkurransefortrinn, sørg for at det aldri blir pris.

Hvor nyttig er denne artikkelen for deg?

Hva kan bli bedre?

Jeg blir veldig glad hvis du legger igjen noen stikkord om hva du tenker!

Politikk Teknologiledelse

Som leser kan du gi et bidrag til produksjonen, til driften og til å skaffe utstyr til testing for å sikre regelmessige, uavhengige artikler, tester og vurderinger av høy kvalitet.

Gi et bidrag

Husk å abonnere på nyhetsbrevet, det er gratis og du får alle artikler rett i innboksen.

 

Nyeste artikler

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Om Martin

Martin Koksrud Bekkelund

Dette er Martin Koksrud Bekkelund sitt private nettsted, hvor han skriver om forbrukerteknologi, teknologiledelse og hvordan teknologi, samfunn og politikk påvirker hverandre. Martin er innehaver av konsulentselskapet Nivlheim. Les mer...

 

Mastodon Facebook LinkedIn Thingiverse GitHub Ko-Fi PayPal

© 1995-2024 Martin Koksrud Bekkelund
OpphavsrettRSS og abonnementKontaktPersonvern og informasjonskapsler